Fehéroroszországban és Ukrajnában is hadgyakorlatok kezdődtek

Fehéroroszországban és Ukrajnában is hadgyakorlatok kezdődtek

Tíznapos hadgyakorlat kezdődött Fehéroroszországban 30 ezer orosz katona és jelentős hadianyag részvételével. Ezzel párhuzamosan Ukrajna több pontján is erődemonstrációt tervez az ukrán hadsereg.

„Náluk a gyakorlatok február 10. és 20. között zajlanak. Párhuzamosan velük ugyanebben az időszakban az ukrán hadsereg is gyakorlatokat tart.”

– közölte egy tévéműsorban Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter. Reznyikov elmondta, hogy a gyakorlatok az ország több lőterén, és egyéb helyeken zajlanak, így például a nyugat-ukrajnai Rivnében, a déli Odesszában és az Oroszországgal szomszédos, északkeleti Szumiban is.

Hírdetés

Gyakorlatozni fognak az ukrán fegyveres erők tagjai azokkal a fegyverekkel is, amelyeket a közelmúltban kapott Ukrajna a külföldi partnereitől: így amerikai gyártású Javelin pácéltörőkkel, Nagy-Britanniától kapott NLAW tankelhárítókkal és Bayraktar típusú, török csapásmérő drónokkal.

A miniszter szavai szerint jelenleg az ukrán határok mentén, Oroszországban, Fehéroroszországban, valamint az ideiglenesen megszállt ukrajnai területeken jelenleg a szárazföldi erőkhöz tartozó 119 ezer orosz katona tartózkodik.

Hirado


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »