Fegyházat kér az ügyészség a gyereket „szeretgetve” kirabló kancigányokra

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség vádat emelt három férfival szemben, akik 2023 nyarán, egy budapesti buszon, fenyegetéssel szerezték meg egy kiskorú pénzét, majd a buszról leszállva, az Örs vezér téren is kirabolták – írja az ügyészségi honlap.

A vádirat szerint a vádlottak 2023. augusztus 7-én, délután, a XVII. kerületben felszálltak a X. kerület, Örs vezér tere felé közlekedő egyik autóbuszra. A három férfi a busz hátsó részében felfigyelt az egyedül utazó kiskorú sértettre, majd leültek mellé úgy, hogy közrefogták. Egyikük megszólította, és közben ölelgette a sértettet, aki ezt megelégelve felállt és a busz ajtajához ment. Az előbbi vádlott azonban utána ment, majd közel hajolt a sértetthez, és közölte, hogy a társai le akarják ütni, el akarják venni a cuccait, de ha ad 1.000 forintot, akkor megvédi. A sértett megijedt, és félelmében átadta a pénzt. A férfi azonban újból 1000 forintot kért, amit a kiskorú a fenyegetés hatására szintén átadott, majd próbált eltávolodni. A fenyegető követte, és további 5000 forintot kért, a sértett azonban ezt már megtagadta.

A kiskorú az Örs vezér terénél leszállt a buszról, a vádlottak pedig követték. Amikor utolérték, közrefogták, az egyik elkövető benyúlt zsebébe, és fülhallgatótokot, cigarettát és készpénzt vett ki, miközben egyik társa a sértett másik zsebében kutatott értékek után. A rablást követően a vádlottak futva távoztak a helyszínről.

Hírdetés

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a három, büntetett előéletű férfit csoportosan elkövetett rablás bűntettével vádolja, és velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványoza a vádiratban.

Korábban írtuk: Így szereznek pénzt a kormány erőforrásai: a buszon, majd a téren is kirabolták a kiskorút

 


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »