Fedélzeti kamerájuk buktatta le a hajléktalanokat verő mohácsi rendőröket

Fedélzeti kamerájuk buktatta le a hajléktalanokat verő mohácsi rendőröket

Fedélzeti kamerájuk buktatta le a hajléktalant verő mohácsi rendőröket

Mohácson teljesített szolgálatot az a két rendőr, akik két ottani hajléktalant vertek meg, a cselekményt azonban szolgálati autójuk fedélzeti kamerája élő adásban közvetítette a pécsi központban dolgozó kollégáiknak.

Az egyenruhásokat – egy próbaidős rendőrt és egy törzsőrmestert – a TEK rohamcsapata bilincsbe verve vitte el – írja a Blikk. Úgy tudni, a törzsőrmester két éve szolgál a rendőrségnél, fiatalabb társa próbaidős.

Hírdetés

A portál a mohácsi hajléktalanszállón megtalálta az egyik megvert áldozatot, aki azonban annyira fél a rendőröktől, hogy azt kérte, nevét ne írják le. A nehéz sorsú ember azt mondta, már régóta él az utcán, hozzászokott a nehéz helyzetekhez, azonban a rendőri megalázás teljesen kiborította.

„Hajnal három körül ültem a Duna partján, és ettem. Majd’ megvett az isten hidege, tudja, akkor voltak ezek a szibériai mínuszok. Egyszer csak ezek ketten elém álltak, és belém kötöttek, hogy a késem egy centivel hosszabb a megengedettnél” – idézte fel a történteket a hajléktan férfi. „Aztán elkezdték ütni a fejemet és rugdosni a lábamat, később csupa kék-zöld folt lettem. Könyörögtem nekik, hogy hagyják abba, fázom, és fáj, amit csinálnak, de heccből tovább vertek. Az egyik elektromos sokkolóval próbált megbénítani, végül csőre töltötte a pisztolyát, és rám fogta. Azóta kihallgattak a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségen, ott tudtam meg, hogy még a rendőröknek is szigorúan tilos az elektromos sokkoló használata” – tette hozzá.

A párosnak nem ez volt az első esete: elvileg szúrópróbaszerűen ellenőrzik a kamerák felvételét, a két járőrt valamilyen más ügy miatt pedig már figyelték.
A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség hasonló ügyben már nyomoz: szintén mohácsi rendőrök a gyanúsítottak. 

A rendőrség elismerte, hogy fegyelmi eljárás indult a járőrök ellen, a bűncselekményt az ügyészség vizsgálja.

A Privatkopo.hu információja szerint az elégetett budai milliárdos ügyében – bűnpártolás miatt – is folyik büntetőeljárás mohácsi rendőrök ellen.

(Fotó: illusztráció)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »