Farsangi mulatság a Máltai Szeretetszolgálat tanodájában

Farsangi mulatság a Máltai Szeretetszolgálat tanodájában

Farsang. Jelmezes forgatag és jókedv. Ilyenkor általában táncmulatságokkal, lármázással űzzük el a rideg telet, hogy aztán beköszöntsön az életet adó tavasz. Máskor az év ezen időszakában bálok sokaságától hangosak a városok, ma pedig, a járvány árnyékában a szépen feldíszített termek üresek maradnak.

A karantén szabályainak betartása mellett Beregszászban a Máltai Szeretetszolgálat roma tanodájába mégis sikerült egy kis farsangi jókedvet csempészni.

Február 15-én a jelmezbe öltözött kicsik táncos-énekes mulatsággal mutatták meg,

hogy ők bizony már nagyon várják a tavasz beköszöntét.

Hírdetés

Kis műsoruk keretében télűző rigmusokat harsogtak, jó időt váró verseket szavaltak, s egy kis játékkal mutatták be, hogy mit tanultak az elmúlt tanévben.

A tanodások tanáraikkal, Hnatik Gyöngyivel és Sipos Tímeával kreativitásukról tettek tanúbizonyságot, hiszen a kicsik között láthattunk méhecskének, csigának, virágnak öltözötteket, de egy igazi boszorkányt is megjelenítettek.

Emellett egy kis színdarab keretében megtekinthettük, ahogyan a tavasz közeledtével elűzik a telet.

A roma tanoda diákjai a Beregszászi 7. Számú Általános Iskolában tanulnak. A Máltai Szeretetszolgálat munkatársai a foglalkozások keretében, játékos tanulás útján a közösség értékeire oktatják a diákokat.

Kurmay Anita


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »