Fagypont alatti területeken ónos eső, magasabb helyeken havazás is várható

Meteorológiai szempontból javul helyzet: éjszaka elhagyja hazánkat az Alföld egyes részein extrém időjárást okozó, veszélyes közlekedési körülményeket teremtő csapadékzóna. Ugyan a folytatásban is lesznek frontok, lesz nagy hőmérsékleti kontraszt, de ilyen szélsőségekre nincs kilátás szerencsére.

Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig: tbbnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de kisebb körzetekben északkeleten, illetve késő délután a Dunántúlon kevesebb felhő is lehet. Előbb a Dél-Dunántúlon várható csapadék, ami később az Alföldre, majd az Északi-középhegységre is átterjed.

Hírdetés

Ennek formája eső lesz, de a hóval borított, illetve fagypont alatti területeken ónos eső, elsősorban az Északi-középhegység északi felén és a magasabban fekvő helyeken havazás is várható. Emellett késő este az Észak-Dunántúlon is elered az eső. A többnyire mérsékelt délkeleti szél az Észak-Dunántúlon időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +4 fok között változik, északkeleten lehet nagy területen fagypont alatt. Késő estére -5, +3 fokra hűl le a levegő.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »