Fábián Tibor sikerkönyveit mutatták be Nagyszántón

Fábián Tibor sikerkönyveit mutatták be Nagyszántón

Müller Dezső és Frigyesy Ágnes könyvei után ezúttal Fábián Tibor lelkész-újságíró könyveit mutatták be Nagyszántón, a református istentisztelet keretében. 

A helyi lelkipásztor, igehirdetését követően átadta a szót Czégényi Raymondnak, aki a helyi gyülekezet, a Nagyváradról és környékéről érkezett vendégek előtt két, nemrég megjelent kötetéről faggatta a szerzőt.

 A Ceausescu elvtárs, pajtás című könyvéről szólva Fábián Tibor rámutatott, azért választotta a szatírát a diktatúráról való történetmesélés eszközéül, mert annak idején ez volt a fő eszközünk a rendszer túléléséhez is. 

Szó esett arról, hogy számos ismert és kevésbé ismert anekdota is bekerült a regénybe, amely nem csupán nevettetni akar, de emlékeztetni és figyelmeztetni is, 

Hírdetés

hiszen Nyugat-Európában, ahol nem élték meg a kommunizmus rémségeit, ma tárt karokkal fogadják az újmarxista ideológiát. 

Czégényi Raymond a továbbiakban a Guyana szörnyei című misztikus kalandregényről kérdezte az írót. Fábián szerint bár nagyon különbözik a két könyv mondanivalója, egy ponton mégis található kapcsolat közöttük. 

Mindkettő a túlélésről szól. 

Amolyan írói kalandként választotta 2020 nyarán ezt a műfajt és nem csalódott, hiszen ő maga is végig izgulta a történet alakulását és a különböző vérfagyasztó szituációkat. 

A nagyszántói könyvbemutató a lelkészi hivatalban beszélgetéssel és dedikálással zárult, ahol délutánra minden példány elfogyott. Fábián Tibor kötetei kaphatók a Libris Antica és az Illyés könyvesboltban.  


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »