Egy kaliforniai férfi az AirTag segítségével találta meg ellopott kocsiját

Egy kaliforniai férfi az AirTag segítségével találta meg ellopott kocsiját

Minden gépkocsi-tulajdonos rémálma, hogy reggel hűlt helyét találja az autójának. A kaliforniai Philip Obando is ilyen irigylésre nem méltó helyzetbe került. A férfi azonban nyugodt maradt, mert a járműben volt egy rejtett segítője az Apple-től.

Miután Obando a reggeli ébredés után észrevette, hogy ellopták a BMW-jét a kaliforniai Long Beach-i otthona elől, azonnal felvette a kapcsolatot a rendőrséggel. Ugyanakkor rájött, hogy korábban elővigyázatosságból az autója csomagtartójában elrejtett egy lokalizációs kulcstartót az Apple-től – írja az NBC Los Angeles.

A férfi ezután megnyitotta a Find My alkalmazást az iPhone-ján, és megtalálta benne az AirTag-je pontos helyét. Abban a pillanatban kiderült, hogy az autója csak néhány háztömbnyire volt a házától. Így hát feleségével együtt beültek a másik járműbe, és elindultak a jelzés irányába. Az AirTag azonban ezt követően abbahagyta aktuális tartózkodási helyének jelentését. A kulcstartó délután újra működésbe lépett, mire a házaspárnak sikerült az egyik benzinkúton az ellopott jármű nyomára bukkannia.

Hírdetés

A kocsitulajdonos a saját kezébe vette az irányítást

Felesége figyelmeztetése ellenére Obando a kereszteződésben kiugrott az autóból, és szembeszaladt az ismeretlen férfival. Rövid vita következett arról, hogy kié a jármű. Eközben a feleség a benzinkútnál blokkolta az autót. Ezután elég hamar kiderült, hogy ki az igazi tulajdonos, ugyanis Obandonál volt a kocsikulcs. Amikor a jármű sípolt, az ismeretlen férfi úgy döntött, hogy elmenekül a helyszínről.

A járműben a kábítószert mellett otthagyta a jogosítványát és a pénztárcáját is. A címet ellenőrizve Obando rájött, hogy a férfi nem messze lakik a házától. Ezután átadta a tárcát a rendőrségnek, akik azt tanácsolták neki, hogy soha többé ne vegyen részt ilyen hősies tettekben.

HNonline.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »