Ezúttal a fekete övekért harcoltak a kick-boxosok

Ezúttal a fekete övekért harcoltak a kick-boxosok

Megtartotta idei éves övvizsgáját a Magyar Kick-box Szakszövetség. A vizsgán elsősorban a tavalyi nagy világversenyeken – világbajnokság, Európa Játékok, Küzdősportok Világjátéka – érmet szerzett sportolók vizsgáztak. Rajtuk kívül edzők és bírók is megmutathatták kick-box tudásukat a következő övfokozatokért, illetve magas dan fokozatokat is adományozott a szövetség.

Hagyományos központi övvizsgáját tartotta meg Budapesten az MKBSZ, amelyen 24 fő – 13 versenyző, valamint 11 edző és versenybíró – adott számot tudásáról, és szerezte meg a fekete övet vagy lépett tovább a dan (feketeöves) fokozatokban.

A vizsgázók között volt többek között a tavalyi Európa Játékokon sporttörténelmi aranyérmet nyert Bálint Martin, a Küzdősportok Világjátékán diadalmaskodó Zajácz Bence, a világbajnokságon a felnőtteknél a dobogó tetejére felálló Szmolek Emánuel, Nagy Rita és Kovács Laura Fanni, valamint a vb-n a veteránoknál három aranyat is begyűjtő Kovács Marianna.

Hírdetés

Az eredmények elismeréseképpen többjüknek az edzője is vizsgázhatott a központi danvizsgán, de más edzők is bizonyíthattak, és például a vizsgázók között volt az egyik legelismertebb hazai kick-box bíró, Gasparik Róbert is.

A sportágban végzett teljesítményük elismeréseképpen három főnek magas danfokozatot adományozott a Galambos Péter vezette Magyar Kick-box Szakszövetség.

Az MKBSZ alelnöke, Juhász Gábor ötödik, a szövetség elnökségi tagja, Balázs Imre pedig hatodik dan fokozatot kapott. Rajtuk kívül páratlan pályafutásáért szintén hatodik danban részesült Kondár Anna, aki tíz világbajnoki címével rekorder a sportágban – egyedül a szintén a magyar Mórádi Zsolt büszkélkedhet ennyi vb-arannyal. Még tavaly is több érmet hozott a világversenyekről Kondár Anna, de mivel sérülései már nem teszik lehetővé, hogy százszázalékos felkészülést végezzen, az idei évvel visszavonult kivételes versenyzői pályafutásától.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »