Ezt az 5 ránctalanítót otthon is kikeverheted

Valld be, hogy te is szívesen kotyvasztasz otthon házi kozmetikumokat. Persze, az illatos, üvegcsébe zárt társaikat is biztosan nagy becsben tartod, de azért van valami igazán izgalmas abban, ha egy szépségmaszkot saját magad készíthetsz el – pláne, ha még hatásos is! Az alábbiakban öt szuper házi kencét mutatunk neked, amik a legmakacsabb szarkalábbakkal is felveszik a harcot.

A koffein serkenti a sejtek anyagcseréjét, ezáltal élénkíti, feszesíti a bőrt – népszerű összetevője a narancsbőr elleni készítményeknek, de ránctalanítóként sem utolsó. A méz áldásos tulajdonságai is ismertek a bőrápolásban, ezek közül is kiemelkedő feszesítő, bőrpuhító hatása – írja a bien.hu.

A kávézaccot mézzel elkeverve tehát egy igazi csodafegyvert kotyvaszthatsz, mégsem kell mélyen a pénztárcádba nyúlnod. Egy evőkanál kávézaccot keverj el ugyanannyi mézzel, adhatsz hozzá még néhány csepp olíva olajat is, és már kész is a feszesítő-ránctalanító radír.

Finoman masszírozd át vele az arcodat, fenn hagyhatod akár fél órán át is, majd öblítsd le – ha ez megvan, próbáld ki a következő pakolások valamelyikét, fokozva a ránctalanító hatást.

A sheavaj rengeteg kedvező tulajdonsága mellett segíthet visszanyerni bőröd feszességét, hidratálja a vízhiányos, s gyakran épp ennek következtében ráncos bőrt. Egy diónyi natúr sheavajat melegíts fel az ujjaiddal, majd vidd fel az arcodra, úgy, mintha be akarnád krémezni.

Elsőre talán túl zsírosnak találod, de meglátod, szinte csodát művel a dehidratált bőrrel. 15-20 perc elteltével minden bizonnyal a nagy része felszívódik, de a felesleget nyugodtan öblítsd le langyos vízzel. Ezt a tömény shevajas pakolást nem csupán az arcon érdemes alkalmaznod, egész testedet puhává varázsolhatod vele, pláne nyáron javasolt bevetned heti 1-2 alkalommal, ilyenkor egyébként is hamarabb kiszáradhat a bőröd.

Hírdetés

A mandulát az egyik legerősebb természetes ránctalanítók között tartják számon, ezért javasolt naponta néhány szem mandulát is elrágcsálnod. A benne lévő olaj- és zsírsavak ugyanis optimalizálják a bőr faggyúháztartását, késleltetve a szarkalábak kialakulását, ugyanakkor magas E-vitamin tartalmának köszönhetően kiváló antioxidáns.

Nem csupán étrendedbe iktatva élvezheted jótékony hatását, a mandulaolaj bőrödön alkalmazva is csodákra képes. A legjobb, ha lefekvés előtt masszírozod át vele finoman az arcodat – különös tekintettel a problémás területekre, majd reggel lemosod a felesleget. Meglátod, már első használat után is érezhetően puhább, egyenletesebb lesz tőle a bőröd.

Valószínűleg te is tudod, hogy a karikás szemre gyógyír lehet egy szelet uborka, mely magas víztartalmának köszönhetően remekül hidratálja a bőrt, így a ránctalanításban is számíthatsz erre a finom és olcsó zöldségre. Ha körülnézel a hűtődben, biztosan találsz még egy-két hozzávalót, melyekből a lereszelt uborkával elkeverve könnyű hidratáló pakolást készíthetsz.

Jól jöhet a magas kollagén tartalmú tojásfehérje, melyet kemény habbá verve adj az uborkához, és keverhetsz hozzá néhány evőkanál kefirt vagy natúr joghurtot is, a bennük található tejsavó is jótékonyan hat bőrödre. A pakolást 15-20 percig hagyd arcodon, majd öblítsd le langyos vízzel.

Az aloe vera igazi kincs a bőrápolásban, tudták ezt már az ókori egyiptomiak is, nem véletlenül emlegették a halhatatlanság növényeként. Nyomelemekben, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, erős antioxidáns – kedvező tulajdonságainak köszönhetően nagyon sok mindenre használhatod, nem utolsó sorban a ráncok ellen vívott harcban is kiemelkedő.

Ha nem tartasz otthon aloe vera növényt, a leveléből kivont aloe vera gélt szerezed be, mely önmagában is kiváló hidratáló, de keverheted búzacsíra- vagy szőlőmagolajjal is. Ujjbegyeid segítségével vigyél fel egy fél diónyit a gélből vagy az olajos elegyből a szemkörnyékedre, valamint az egyéb problémás területekre, majd óvatosan nyomkodd be, lemosni nem szükséges.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »