EURO-2024 – Több ezer magyar szurkoló vonult Kölnben

EURO-2024 – Több ezer magyar szurkoló vonult Kölnben

Legalább ötezer magyar szurkoló vonult kora délután szervezett keretek között a 15 órakor kezdődő Magyarország-Svájc Európa-bajnoki csoportmérkőzés helyszínére, a kölni RheinEnergie Stadionba.

A drukkerek az arénától nagyjából két kilométernyi távolságban lévő téren gyülekeztek, majd rendőrségi kísérettel sétáltak el a találkozónak otthont adó létesítményhez. Már a gyülekező ideje alatt, még a menet indulását megelőzően felcsendültek a jól ismert szurkolói rigmusok, így többek között a „Ria, ria, Hungária”, a „Hajrá, magyarok!”, valamint a 2016-os Eb-szereplés óta hagyományossá vált „Az éjjel soha nem érhet véget” című dal.

Hírdetés

A rendőrség néhány alkalommal felszólította a csoportot arra, hogy pirotechnikai eszközöket ne használjanak, miközben az indulásig egyfolytában érkeztek a drukkerek a menet végéhez. A többezer fős tömeg nagyjából 12.30-kor indult el a stadion irányába, ahova közben megérkeztek a főszereplők, így a magyar és a svájci válogatott tagjai is.

A környező utcákban lépten-nyomon kisebb-nagyobb magyar szurkolói csoportokba lehetett botlani, akik a vendéglátó egységekben készültek a meccs kezdetére. Az A csoport és az Eb péntek este játszott müncheni nyitómeccsén a házigazda Németország 5-1-re verte Skóciát. A magyar válogatott a csaknem ötvenezer néző befogadására alkalmas kölni stadionban az idei Bajnokok Ligája-döntő játékvezetőjének, a szlovén Slavko Vincicnek a sípjelére kezdi meg szereplését 15 órakor a svájciak ellen, az összecsapást pedig az M4 Sport, a Kossuth Rádió és a Nemzeti Sportrádió élőben közvetíti.

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »