Ettől az új drogtól úgy viselkednek az emberek, mint a zombik

Ettől az új drogtól úgy viselkednek az emberek, mint a zombik

A kongói Kinshasában hónapok óta növekszik a bombé nevű új kábítószer használóinak száma, ami szó szerint zombivá változtatja az embereket.

A Kongói Demokratikus Köztársaságban nem a világjárvány okozta a legnagyobb problémát a hatóságoknak, hanem a bombé nevű új drog megjelenése. A név a lingala helyi nyelvből származik és „hatalmas”-t jelent. A kábítószer alapja egy barna por, amelyet gépjárművek katalizátoraiban található kerámiamag aprításával nyernek. Ezt ezután számos más kábítószerrel keverik össze, hatása pedig egy zombifilmet idéz.

Hírdetés

Egyesek eszméletüket vesztik, mások viszketést éreznek a felső végtagjaikon, sokan pedig állva alszanak, de vannak olyanok is, akik minden ok nélkül nevetni vagy sírni kezdenek. A bombé nagyon olcsó tekintve, hogy szinte szemétből készül, ennek köszönhetően pedig nagyon gyorsan terjed a szegényebb rétegek között.

Egyelőre nem világos, hogy hány ember halálát okozta, de annyi biztos, hogy mérgező és rákkeltő anyagokból készül, így súlyos pusztítást végez a szervezetben. A kongói rendőrség egyelőre a drogkereskedők és a használók bezárásával próbálja megoldani a helyzetet.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »