Ételek, amik gátolják az öregedést

Ételek, amik gátolják az öregedést

Az ideális bőrszépítő táplálékban nagy mennyiségben vannak vitaminok, ásványi anyagok, antioxidánsok, aminosavak és alapvető tápanyagok. Az alábbi ételek felelnek meg leginkább ezeknek a kritériumoknak – érdemes őket gyakran fogyasztani, ha szeretnénk késleltetni a bőrünk öregedését.

Sok benne a kalcium, a rost, az A-, C- és K-vitamin, található benne fitoösztrogén és egy olyan vegyi anyag, amely a szövetek öregedését segít meggátolni – írja a Házipatika.com.

Igazi antioxidáns-aranybánya, amelynek rendszeres fogyasztásával sikerrel vehetjük fel a harcot arcunk öregedése ellen, mert védi a testet a sejtszintű károsodás ellen.

Rendkívül gazdag omega-3 zsírsavban, ami nem csak segít csökkenteni a koleszterinszintet, de a stroke és a szívbetegségek kialakulását is segít megelőzni.  Sok benne a vas is – egyértelműen szépítő étel.

Hírdetés

Sok benne az szabadgyökökkel harcba szálló antioxidáns, a rost és az arginin – de a kalória is, szóval naponta egy kis maréknyinál többet ne fogyasszunk belőle.

Kiváló rostforrás, jó néhány betegséget segít megelőzni, többek között azoknak a gyulladásos folyamatoknak a kialakulását is, amelyek a korai bőröregedésért is felelnek.

Tele van A-vitaminnal, ami egyébként nem csak a bőrünknek, de a szemünknek is nagyon jót tesz, és sok benne a kálium is, ami segít csökkenteni a túlzott nátriumbevitel káros hatásait.

Sok benne a fehérje, a rost és a vas is, és tele van rengeteg hasznos tápanyaggal és aminosavval. Nem véletlenül nevezik superfoodnak – érdemes belőle minél gyakrabban az asztalra tenni egy adagot.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »