Eszkaláció az elrettentésért

Eszkaláció az elrettentésért

„A USS Gerald R. Ford repülőgép-hordozó csapásmérő csoport azért érkezik a Földközi-tenger keleti részére, hogy elrettentsen minden olyan szereplőt, aki a helyzet eszkalálására vagy a háború kiterjesztésére törekszik” – áll a CENTCOM közleményében.

tass/ap

Hírdetés

Az Egyesült Államok haditengerészetének repülőgép-hordozója, a USS Gerald R. Ford megérkezett a Földközi-tenger keleti szakaszára, miközben az Egyesült Államok az izraeli-palesztin harc közepette további erőket telepít a térségbe – közölte az Egyesült Államok Központi Parancsnoksága (CENTCOM).

„A USS Gerald R. Ford  repülőgép-hordozó csapásmérő csoport azért érkezik a Földközi-tenger keleti részére, hogy elrettentsen minden olyan szereplőt, aki a helyzet eszkalálására vagy a háború kiterjesztésére törekszik” – áll a CENTCOM közleményében.

„Zajlanak az Egyesült Államok jelenlététének növelésére irányuló erőfeszítések, beleértve az Egyesült Államok légierejének F-15-ös, F-16-os és A-10-es repülőgépeinek gyors behozását a színtérre, hogy bővítsék a térségben jelenlévő vadászrepülő-rajokat” – áll a közleményben.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »