Érték, szeretet, elhivatottság – Magyar állami kitüntetésekben részesültek földijeink

Érték, szeretet, elhivatottság – Magyar állami kitüntetésekben részesültek földijeink

Magyarország Beregszászi Konzulátusának és Ungvári Főkonzulátusának közös szervezésében augusztus 20-án a beregardói Perényi Kultúrkúriában magyar állami kitüntetéseket vehettek át földijeink.

A jelenlévőket Szilágyi Mátyás főkonzul köszöntötte.

„Történelmünk során többször adódott olyan alkalom, amikor a nemzetnek újra kellett kezdenie az életét.

Ilyenek voltak például a háborúk, és ilyen most a koronavírus időszaka is, amelyből újra talpra kell állnunk, és küzdenünk kell társainkért” – fogalmazott, majd gratulációját fejezte ki a kitüntetetteknek.

Orosz Ildikó, a Rákóczi Főiskola elnöke örömét fejezte ki aziránt, hogy sokan vannak, akik szívügyüknek tartják a magyarság sorsát, és erejüket nem kímélve teszik jobbá mások életét.

A köszöntőket követően földijeink Szilágyi Mátyástól és Kuti Lászlótól, az ungvári főkonzulátus ideiglenes ügyvivőjétől vehették át megérdemelt kitüntetésüket.

Elsőként Zsukovszky Miklós, református lelkész, a Derceni Egyházi Önkéntes Tűzoltóság alapítója vehette át kitüntetését, akinek Áder János a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét adományozta.

Hírdetés

„Hálás vagyok az Úrnak, hogy létrehozhattuk a tűzoltóságot, több száz esetnél segítettünk már, és végezzük továbbra is ezt az áldozatos munkát” – köszönte meg a kitüntetést a lelkész.

Szeles Emma, a Viski Kölcsey Ferenc Középiskola igazgatóhelyettese az oktatás területén végzett áldozatos munkájáért Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehetett át. A tanárnő munkájával az iskola és a helyi közösség érdekeit szolgálta mindig is. Szintén Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült Hrabár Tamás, nyugalmazott munkácsi görög katolikus áldozópap.

Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehetett át Mészáros Györgyi, a Técsői Magyar Tannyelvű Líceum tanára, az Ukrajnai Magyar Nemzeti Tanács alelnöke

, Palkó Katalin, a Tiszasalamoni Gimnázium magyartanára, a KMKSZ Tiszasalamoni Alapszervezetének elnöke, Popovicsné Palojtay Márta, a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye Püspöki Hivatalának titkára, a Család és Élet Egyesület vezetője.

Továbbá szintén a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetettje lett Berlanyuk Anikó, a Magyar Melódiák kamaraegyüttes énekese, és Kudron Zoltán, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Nagyszőlősi Középszintű Szervezetének alelnöke.

Az esemény a Szózat eléneklésével ért véget.    

Kurmay Anita


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »