Érsekújvárban szigorították a korlátozásokat, túl sokan blicceltek

Érsekújvárban szigorították a korlátozásokat, túl sokan blicceltek

Az Érsekújvári járásban jelenleg 110 körül mozog a napi új esetszám a PCR tesztek alapján, tovább napi 100 esetet azonosítanak antigéntesztekkel. A járásban összesen nagyjából 6000 pozitívan tesztelt személyt tartanak számon.

Bár az érsekújvári helyzet még nem annyira súlyos, mint a nyitrai, a közegészségügy szerint könnyenrosszabbra fordulhat a helyzet.

“A lakosok némelyike nem tartja be a rendelkezéseket, és a munkatársaink egyre gyakrabban veszik észre a bliccelőket. Sokan rendkívül felelőtlenül viselkednek, ezért kénytelenek voltunk szigorítani a járásban hatályos intézkedéseket”

fogalmazott Juraj Blenko a közegészségügy munkatársa.

Hírdetés

Az új rendelet értelmében csütörtöktől az Érsekújvári járás területén tilos alkoholt árusítani közétkeztetési egységekben, tilos céges meetingeket tartani, ahogy semmilyen körülmények között nem kerülhet sor közös étkezésre vagy ital/frissítő fogyasztásra. A drogériák nem adatnak el mást, csak drogéira-cikkeket.

A járási hivatalvezető, Alena Procházková szerint is súlyos a helyzet. Több településen már nagy az igény az antigéntesztek iránt, és a polgármesterek is kérdésekkel bombázzák a hivatalt, hogy mikor lehet a tömeges teszteléseket elkezdeni – még ha nem  is kerül sor átfogó tesztelésre a járásban.

Az érsekújvári kórházon is nagy a nyomás, ahol összesen 182 covid-betegeknek szánt ágy van, a férőhelyek 80 százalékban megteltek. Az alkalmazottak közül 200-an betegállományban van karanténban vannak, közülük 90-en víruspozitívak.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »