Érinthetetlen nők – Így támad a feminista kultur-terror a férfisportok világában is

Óriási hisztériát keltenek ismét a brit sportvilág körül, még egyes parlamenti képviselők is “Skandallum!”-ot kiáltoznak, miután Sergio Agüero, a Manchester City sztárjátékosa a Manchester City–Arsenal angol bajnoki futball mérkőzésen az egyik asszisztens(nő), Sian Massey-Ellis vállára tette a kezét.

Az ügy valójában egy teljesen hétköznapi játékvezetési vita: Agüero a mérkőzés 42. percében kezdett vitatkozni az asszisztenssel, amikor az az Arsenal javára intett be egy bedobást. A focista igyekezett a maga igazát magyarázni az asszisztensnek, eközben megfogta  a nő vállát, mire az lesöpörte a kezét, a játék pedig folytatódott, a játékvezető, Chris Kavanagh pedig nem figyelmeztette Agüero-t. Azonban a hagyományos és a közösségi média, az internet világa egy emberként indította be a hisztériamotort és esett neki Sergio Agüero-nak.

A BBC Match of the Day című műsorában Ian Wright, az Arsenal legendája így fogalmazott:

Egy ír műsorvezető, kommentátor Rob O’Hanrahan pedig azt írta:

Hírdetés

Rosena Allin-Khan, az egyesült királyság parlamentjének egyik tagja pedig mélyen felháborodott és a Twitterre írt ki:

A botrány addig-addig gyűrűzött, amíg a játékvezetők szervezete (PGMOL) vizsgálatot tartott, de végül arra jutottak, hogy nem büntetik meg Sergio Agüero-t. Ami nehéz is lett volna, hiszen a futball szabályok sehol sem tartalmaznak olyan kitételt, hogy a játékosok nem érinthetik meg a játékvezetőket, csak ha kifejezetten agresszív vagy fenyegető a mozdulatuk, akkor lehet sárga vagy piros lapot kiosztani. Nyilvánvaló, hogy a feminista hisztéria oka lényegében az, hogy valaki merészelt megérinteni egy nőt az elvárt alázatos hajbóklás helyett.

Egyébkét nem ez az első vérgőzös feminista botránykeltés Sian Massey-Ellis körül. Már közel tíz éve történt, hogy a Sky Sports televíziócsatorna két riportere Andy Gray és Richard Keys egy magánbeszélgetésben kritizálta a nő játékvezető-asszisztensi képességeit. “Jobb lesz, ha valaki lefut hozzá, és elmagyarázza neki a lest” – mondta Gray a kollégájának Sian Massey láttán, mire Keys megerősítette, hogy a gyengébbik nem általában nincs tisztában a szabállyal vagy nem képes azt megérteni. A beszélgetés végén Keys egy másik nőre, a West Ham elnökhelyettesére, Karren Bradyre is tett egy megjegyzést: “Láttad, milyen édes, amikor a szexizmusra panaszkodik?” – Bár az inkriminált szavak nem adásban, hanem egy magánbeszélgetésben hangzottak el, azonban valaki engedély nélkül, visszaélésszerűen felvételt készített és elküldte a Daily Mailnek, amit a hírlap nyilvánosságra is hozott. A közreadott beszélgetésnek hatalmas, hisztérikus visszhangja volt Angliában. Különböző jogvédő szervezetek és a szigetországi futball főszereplői támadták a “szexista” riportereket, ők azonban a növekvő nyomás ellenére sem kértek bocsánatot. Mindez végül az állásukba került.

Talán nem csoda, hogy az egyre jobban terjeszkedő feminista kultur-terror hatására a férfiak egyre jelentősebb része gondolja úgy, hogy a legjobb az lenne, ha a nők elkotródnánk a férfisportokból és a férfiak által alapított művészeti-kulturális irányzatokból.


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »