Erik ten Hag lesz a Manchester United menedzsere

Erik ten Hag lesz a Manchester United menedzsere

A korábbi sajtóértesüléseknek megfelelően Erik ten Hagot nevezték ki a Manchester United menedzserévé. A klub közleménye szerint a jelenleg az Ajaxot irányító holland edző a szezon végén veszi át a csapatot és 2025 júniusáig írt alá szerződést, amely egy évvel meghosszabbítható.

Who is Erik ten Hag? New Manchester United manager playing style, clubs  managed & trophies | Sporting News

Hag – sportingnews.com

Erik ten Hagot a 2017/18-as szezonban nevezték ki az Ajax vezetőedzőjévé, azóta 210 mérkőzésen 156 győzelem, 25 döntetlen és 29 vereség, két-két bajnoki cím és kupagyőzelem a mérlege Hollandiában, ezen kívül 2019-ben az elődöntőig, idén a nyolcaddöntőig vezette az együttest a Bajnokok Ligájában.

Hírdetés

„Az Ajaxnál töltött elmúlt négy év alatt Erik ten Hag bebizonyította, hogy Európa egyik legizgalmasabb és legsikeresebb edzője, aki híres a csapata vonzó, támadó futballjáról és a fiatalok iránti elkötelezettségéről – nyilatkozta az új menedzserről John Murtough, az MU futballigazgatója. – Az Erikkel folytatott beszélgetéseink során mély benyomást tett ránk az a hosszú távú elképzelése, hogy a Manchester Unitedet visszavezeti arra a szintre, amelyen versenyezni szeretnénk, valamint az ennek elérésére irányuló lendülete és elszántsága.”

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy a Manchester United menedzserévé neveztek ki, nagyon izgatott vagyok az előttem álló kihívás miatt. Tisztában vagyok a klub fantasztikus történelmével, szurkolói szenvedélyével, a célom az, hogy olyan csapatot alakítsak ki, amely képes nagy sikereket elérni” – nyilatkozta Erik ten Hag.

A tréner megjegyezte, nehéz lesz távoznia az Ajaxtól, de egyúttal biztosítja a drukkereket, hogy a szezon sikeres lezárására fog törekedni.

A csapatot jelenleg ideiglenes menedzserként irányító Ralf Rangnick a korábbi megállapodás értelmében a továbbiakban tanácsadói szerepkört tölthet be az Old Traffordon. Sajtóhírek szerint a holland edző segítője két korábbi MU-játékos, Steve McClaren és Robin van Persie lesz.

Az MU öt fordulóval a vége előtt a hatodik helyen áll a Premier League-ben.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »