EP-választás: Hivatalosan is megkezdte a kampányt a FIDESZ

EP-választás: Hivatalosan is megkezdte a kampányt a FIDESZ

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban – közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

A kormányfő kiemelte: a háborúpárti kormányok, a brüsszeli bürokraták, Soros György hálózata milliószám küldi a dollárokat Budapestre a háborúpárti baloldalnak. Akik nem is rejtik véka alá, hogy a megbízóik igényének megfelelően kormányváltást akarnak. A békepárti kormány helyett háborús kormányt, nemzeti kormány helyett Brüsszel és Washington alá rendelt bábkormányt akarnak – hangsúlyozta.

Hozzátette: ne hagyjuk Magyarországot, harcolnunk kell!

Meg kell védeni a magyar emberek békéjét és biztonságát. Meg kell védeni a gazdasági eredményeinket. Meg kell védeni a családjainkat és különösen is a gyerekeinket. Hogy Brüsszelben is értsék: no migration, no gender, no war! Ez áll a választási manifesztumban, amelyet ma kibocsátunk – mondta Orbán Viktor, aki beszéde végén fel is mutatta a dokumentumot.

A Fidesz elnöke beszédét azzal nyitotta: „húsz éve minden európai választást megnyertünk, mi vagyunk Magyarország és Európa legsikeresebb politikai közössége, nem tűzhetünk ki kisebb célt, azt javaslom, nyerjük meg ezt is!” Hozzátette: az ellenfeleik azért nem tudják másfél évtizede megszerezni az emberek bizalmát, mert eljátszották a becsületüket, elfeledkeztek az alázatról. Hangsúlyozta: a választási győzelem csak eszköz, amellyel az embereket szolgálhatják, és a kormánypártok ezt teszik 14 éve.

A bizalmat megőrizni, újra kiérdemelni nehéz feladat, így ha nyerni akarunk, vállalnunk kell, hogy kik vagyunk: mi vagyunk azok, akik talpra állították a magyar gazdaságot, amit a Gyurcsány-féle baloldal csődbe vitt

jelentette ki. Kiemelte: ma egymillió emberrel többen dolgoznak Magyarországon és kétszer annyi cigány ember dolgozik, mint Gyurcsányék alatt. Mi vagyunk azok, akik munkát adtak a romáknak. Most is számítunk rájuk ebben a választási küzdelemben is – fogalmazott.

Hangsúlyozta: a kormánypártok érték el, hogy a baloldali kormány időszakához képest a minimálbér három és félszeresére nőtt, az átlagbért pedig megháromszorozták, az átlagnyugdíj értékét megemelték, valamint visszaadták a 13. havi nyugdíjat, amit a baloldal elvett a nyugdíjasoktól.

„Mi vagyunk azok, akik felére csökkentettük a mély nélkülözésben élő magyarok számát és mi vagyunk azok, akik fel fogjuk számolni Magyarországon a szegénységet, amit a baloldal itt hagyott maga után”

mondta.

Kijelentette: semmilyen baloldali hazudozás vagy politikai bajkeverés nem írhatja felül a valóságot. Kiemelte: 2010-ben a magyar gazdaság mérete körülbelül fele volt a mainak, vagyis 14 év alatt majdnem kétszeresére növelték a magyar gazdaság méretét. Míg 2010-ben 3 millió autója volt a magyaroknak, ma több mint 4 millió 200 ezer, a háztartások pénzbeli megtakarítása pedig 1000 milliárd forintról 5500 milliárdra, öt és félszeresére növekedett.

„Az igazság az, hogy a magyarok ma jobban élnek, mint a Gyurcsány-korszakban, igaz, még nem olyan jól, mint szeretnének”

mondta Orbán Viktor, aki szerint az emberek ezt tudják és ezért akarják minden választáson újra és újra, hogy a Fidesz-KDNP folytassa a munkát.

„A kilátások a magyar gazdaságban biztatóak, ne legyünk álszerények. Ilyen munkával a hátunk mögött ennek a választásnak is mi vagyunk a toronymagas esélyesei”

jelentette ki.

A brüsszeli vezetésnek mennie kell!

Arról is beszélt: a brüsszeli vezetésnek mennie kell, nem érdemel még egy esélyt, Brüsszelben változás kell. Hozzátette: Magyarország eredményeit ma Európa, Brüsszel felől veszély fenyegeti. „Szemünk láttára hanyatlik, recseg-ropog az erős, békés, szabad és boldog Európa, amelyet úgy szeretünk, és ami után a kommunizmus alatt egész életünkben vágyakoztunk” – mondta.

Közölte, Brüsszelben nagy baj van, a vezetés csődöt mondott. Európa gazdasága hanyatlik, a zöldátállás katasztrófa, az ukrán gabona tönkre teszi az európai gazdákat, özönlenek a migránsok a határokon át, a bűnözés nő, egyre több az erőszak. A gyerekeket át akarják nevelni és genderaktivisták kezére akarják adni őket – sorolta a problémákat.

Brüsszelben a változás nem fog magától megtörténni , „nekünk kell megcsinálni”. El kell foglalni Brüsszelt, félre kell tolni a brüsszeli bürokratákat és „kézbe kell vennünk a dolgokat”. Ha ezt nem tesszük, nemcsak Európa, hanem mi, magyarok is súlyos árat fogunk fizetni a brüsszeli vezetők alkalmatlansága és tehetetlensége miatt – jelentette ki Orbán Viktor.

Felidézte, hogy a héten Brüsszelben is elindította a kampányt, a gyűlést azonban betiltották. Ismertette a betiltó határozat szövegét, miszerint a rendezvényt nem lehet megtartani, mert az esemény célja, hogy egybegyűjtse a nemzeti konzervatív nézeteket valló akadémikusokat, a kultúra, valamint a politika képviselőit, továbbá azért sem, mert ezek az emberek a vallásos nézeteket valló jobboldalhoz tartoznak. A konzervativizmus múltja és jövője elválaszthatatlanul kötődik a nemzet eszméjéhez, a nemzeti függetlenség elvéhez és az egyedülálló nemzeti hagyományok újjáélesztéséhez – idézte az indoklást.

A kormányfő szerint ennél csak az ügy végleges elrendezésre volt botrányosabb: miután két bíró is visszautasította a fellebbezést, majd a belga miniszterelnök közzétette, mi a helyzet helyes megítélése, azt követően a harmadik bíró helyt adott a fellebbezésnek és megtarthatták a konferenciát. Ez a jogállamiság arrafelé, ilyen a rule of law, ha nyugati, és még ők leckéztetnek bennünket – mondta.

Brüsszelben ma háborúpárti többség van

Orbán Viktor azt mondta, Európa ma az elnyomás és a szabadság határvonalán egyensúlyoz, és a mostani választáson eldől, merre mozdul.

„Úgy tűnik, itt ránk vár a feladat, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot”

fogalmazott.

Brüsszelben ma háborúpárti többség van, Európában a hangulat háborús, a politikát a háború logikája uralja – jelentette ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor azt mondta: mindenfelől háborús készülődést látni, a NATO-főtitkár NATO-ukrán-missziót akar felállítani.

Az európai vezetők már belesodródtak a háborúba, a háborút a saját háborújuknak tekintik, és a saját háborújukként is vívják – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Hírdetés

Emlékeztetett: először csak a sisakküldésről volt szó, aztán jöttek a szankciók – előbb az energiahordozókra nem, majd mégis -, jött a fegyverküldés – előbb lőfegyverek, majd harckocsik, repülők -, ezután jöttek a pénzügyi segélyek. Újabb és újabb tízmilliárdok, most valahol százmilliárdnál járunk, euróban – tette hozzá.

„Pénz, paripa, fegyver”, de a helyzet nem javul, sőt, egyre rosszabb, egy lépésre vagyunk attól, hogy a Nyugat katonákat küldjön Ukrajnába – emelte ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint ez egy háborús örvény, amely a mélybe ránthatja Európát. Brüsszel a tűzzel játszik, amit csinál, az maga az istenkísértés – fogalmazott. A kormányfő megjegyezte: az elején a világháborúkat sosem hívják világháborúnak, mondják, hogy harmadik balkáni háború, Molotov-Ribbentrop-paktum, Lengyelország felosztása, és a vége aztán kétszer is világháború lett.

Mi, magyarok tudjuk, milyen a háború, volt benne részünk épp elégszer – jelezte Orbán Viktor. Ezért az a meggyőződése, hogy ebből a háborúból ki kell maradni.

Ez nem a mi háborúnk, nem akarunk háborút, és nem akarjuk, hogy Magyarország újra nagyhatalmak játékszerévé váljon. Ezért ki kell tartanunk a béke mellett, itthon, Brüsszelben, Washingtonban, az ENSZ-ben és a NATO-ban is

összegzett a miniszterelnök.

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz

Az idei európai parlamenti (EP-) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz – jelentette ki a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

A tárcavezető a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség választási manifesztumának bemutatóján kiemelte, hogy hazánk már két éve él a háború árnyékában, és közvetlenül érzi a bőrén annak következményeit.

Magyarország a történelme legjelentősebb humanitárius akcióját hajtotta végre, miközben ki kellett a háborús energiaárakat is gazdálkodni, ami tízmilliárd euró pluszköltséggel járt, ez a bruttó hazai termék (GDP) öt százaléka, emellett pedig az egekbe szökő inflációval is szembe kellett szállni – idézte fel.

„Gondoljunk csak bele, mennyi értelmes, s a magyar emberek érdekét szolgáló intézkedésre költhettük volna mindezt!”

mondta.

„Nem volt könnyű, de mi meg tudtuk védeni a magyar emberek munkahelyeit, meg tudtuk védeni az energiaellátásunkat és segíteni tudtunk a bajban lévőknek”

tette hozzá.

Ugyanakkor kitért arra is, hogy a legfontosabb és legnehezebb feladat az volt, hogy a kormány minden nyomásgyakorlás és zsarolási szándék ellenére kívül tudta tartani a háborún Magyarországot.

„Nem sodródtunk bele a háborúba, meg tudtuk őrizni Magyarország és a magyar emberek biztonságát, pedig volt és van is rajtunk nyomás bőven, kívülről és belülről egyaránt”

szögezte le.

Ennek kapcsán pedig üdvözölte, hogy a kormány egyetlen olyan lépést sem tett, amely közelebb vitte volna az országot a háborúhoz, súlyosbította volna a veszteségeket, vagy pedig a fegyveres konfliktus továbbterjedésének veszélyével járt volna.

„A transzatlanti közösségből sokszor mi teljesen egyedül álltunk ki a béke mellett”

vélekedett.

Szijjártó Péter figyelmeztetett, hogy senkinek ne legyenek naiv illúziói, ugyanis világosan látni kell azt, hogy ez a háborús nyomásgyakorlás nem fog enyhülni, sőt inkább erősödés várható, aminek két fő oka van.

Szavai szerint az első az, hogy az európai politikai vezetők nagy része „háborús pszichózisban” szenved, úgy érzik, hogy ők maguk is háborúban állnak, ami nem igaz. „Európa nem áll háborúban. Európát senki nem támadta meg” – közölte.

A másik oknak azt nevezte, hogy a vezetők egy része hibát követett el, rossz stratégiát választott, és ez súlyos károkat okoz a kontinensnek és az állampolgároknak, például a szankciók vonatkozásában.

„A kérdés az, hogy két év távlatában és ennyi bizonyíték jelenlétében miért nem ismerik be a hibáikat?”

tette fel a kérdést, és rögtön meg is válaszolta, hogy ez esetben felelősséget kellene vállalniuk ezekért a kudarcos döntésekért.

Majd kifejtette, hogy ezért az érintettek a „legjobb védekezés a támadás” elvet követve inkább minden eddiginél nagyobb veszélybe sodorják az európaiakat, csak hogy „a rossz döntések felelősségéről szóló kérdést ne lehessen felvetni”.

A miniszter hangsúlyozta, hogy ma a transzatlanti vezetők egy jelentős része „világháborús hangulatot” szít, miközben a NATO korábban egyértelműen kimondta, hogy nem részese a konfliktusnak, s mindent el kell követni a közvetlen konfrontáció elkerülése érdekében Oroszországgal.

Emlékeztetett arra, hogy az észak-atlanti szövetség elkezdte előkészíteni a saját koordináló szerepének erősítését az ukrajnai fegyverszállításokban és az ukrán katonák kiképzésében, amiben hazánk semmi szín alatt nem fog részt venni.

„A következő pár hónap bizony erről fog szólni. Folyamatos lesz rajtunk a nyomás, hogy vegyünk részt a fegyverszállításokban és az ukrán katonák kiképzésében. Emiatt tehát az előttünk álló időszak tétje óriási”

vélekedett.

„Június elején újra döntést kell hoznunk a háború vagy béke kérdésében, sőt a világháború vagy a béke kérdésében. És ahhoz, hogy Európában a béketábor és a béke hangja erősödjön, hogy visszahozzuk a reményt a béke iránt, egy szuverenista és jobboldali fordulat kell”

folytatta.

„És ehhez nekünk mint Európa legerősebb politikai családjának hozzá kell járulni. Minél többen leszünk az Európai Parlamentben, annál jobban hozzá tudunk ehhez járulni. Június 9-én tehát, kedves barátaim, a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz, vissza kell térni a józan ész talajára és véget kell vetni a világháborús készülődésnek”

összegzett.

Deutsch Tamás: nekünk mindig Magyarország az első!

Nekünk mindig Magyarország az első – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetője pénteken Budapesten.

A kormánypárti politikus a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampánynyitó rendezvényén az EP-listán szereplő jelölteket elhivatott, felkészült hazafiként jellemezte, akik már megmutatták magukat és tehetségüket. Győztes csapat, akik egytől egyig szabadságharcosok – fogalmazott.

Deutsch Tamás kitért a héten Brüsszelben zajlott eseményekre és azt mondta: olyat, ami pár napja történt, csak a bolsevik diktatúrák, a kommunisták csináltak. Egy békés, tisztességes konferenciát akartak betiltani erőszakkal, jogtipró módon – mutatott rá, megjegyezve: még jó, hogy nem lövettek, vagy éppen nem bilincsben vitték el a konferencia résztvevőit. „Most már a vak is láthatja, Brüsszel lett az új Moszkva” – fogalmazott.

A kormánypárti politikus szerint nyilvánvaló, hogy azért akarták betiltani a konferenciát, mert a békéről beszélnek, békét akarnak, azonnali fegyverszünetet és béketárgyalásokat. Ők meg kizárólag a háborúról akarnak beszélni, mert háborút akarnak, akár világháborút is – hangsúlyozta. Kiemelte: ez a legnagyobb különbség ma a józan európaiak és a brüsszeli hatalmaskodók között. Háborúpártiság vagy békepártiság – összegzett Deutsch Tamás.

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »