Ennyire komolyan gondolják a szakítást az oroszokkal: örmény-amerikai hadgyakorlat kezdődött Örményországban

Megkezdődött hétfőn Örményországban a Eagle Partner 2024 közös örmény-amerikai békefenntartói hadgyakorlat – közölte a jereváni védelmi tárca.

A tájékoztatás szerint a július 24-ig tartó műveletben az örmény békefenntartó alakulatok mellett az amerikai hadsereg Európában, illetve Afrikában telepített egységei, valamint a kansasi nemzeti gárda alakulatai vesznek részt.

A gyakorlat két konfliktusban álló fél közti helyzet stabilizálását szolgáló békefenntartási feladatokra összpontosít a részt vevő alakulatok közötti együttműködés és tapasztalatcsere javításával.

Hírdetés

A hadgyakorlat ünnepélyes megnyitóján Szuren Papikján örmény védelmi miniszter vett részt, aki elismerő szavakkal méltatta az amerikai csapatok tevékenységét.

Örményország az év elején felfüggesztette részvételét a több szovjet utódállamot tömörítő, orosz vezetésű Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetében (ODKB). Márciusban Ararat Mirzoján örmény külügyminiszter bejelentette, hogy Jereván a kapcsolatai elmélyítésére törekszik az Egyesült Államokkal és az Európai Unióval.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »