Terror a vonaton: őrjöngő férfi verte szét a Savaria InterCity egyik WC-ajtaját, az ellenőrt is megtámadta

Terror a vonaton: őrjöngő férfi verte szét a Savaria InterCity egyik WC-ajtaját, az ellenőrt is megtámadta

Rémisztő jelenetsort kellett végignézniük kedd reggel az IC 922 Savaria vonat utasainak, írja a Blikk. Egyik olvasójuk számolt be arról, hogy a Keleti pályaudvarról Szombathelyre tartó InterCity 413-as kocsijának az egyik WC-ajtaját szétverte egy "zavartnak tűnő" férfi. A rendőrség válaszából kiderült, az agresszívvá vált utassal szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt indult eljárás.

A tettes az eddigi információk szerint a jegyellenőrt is megtámadta, majd később, leszállás után a peronon is elkezdett üvöltözni.

"Nagyon rémisztő volt! A 413-as kocsi utasai menekültek, minél távolabbi részére a kocsinak. Emberünk bevonult a WC-be és 10-15 percen át üvöltözött, ütötte a fülke belsejét, majd az ajtót, míg szétverte. Kijött, leszállt a peronra, ott tovább üvöltözött a jegyellenőrrel" – idézte fel a félelmetes jelenetsort az olvasó, aki még azt is hozzátette: a rendőrök pár perc múlva megjelentek a helyszínen, addig pedig egy forgalomirányító hölgy tartotta fel a férfit.

Hírdetés

A MÁV sajtóosztálya azt közölte: "augusztus 20-án az első Keleti pályaudvarról Szombathelyre indult Savaria InterCity (IC 922) egyik kocsijában egy utas botrányosan viselkedett, az egyik mosdó ajtaját megrongálta, jegyvizsgáló kollégánkat megütötte, ezért rendőri segítséget kértek a vonathoz". Megerősítették továbbá, hogy a Budapest-Kelenföld állomáson a kiérkező rendőrök az utast előállították, a szerelvényen pedig elkezdődött a helyszínelés, ezért az nem közlekedhetett tovább. Hozzátették: a Tatabányára, illetve Győrbe utazó utasokat átszállították a következő Hegyeshalmon, Bécsen át Zürich felé tartó railjetre, míg a Tatára, Komáromba, valamint Győrön túl utazókat a következő soproni Tűztorony InterCityre. A Répcelakra, és Szombathelyre utazók további csornai átszállással, 1,5 órával hosszabb menetidővel érhették el úticéljukat.

Eljárás indult

"A ma reggeli órákban érkezett bejelentés, hogy a Kelenföldi pályaudvaron álló vonaton tartózkodó ember agresszívan viselkedik, fenyegetőzik és egy WC-nek az ajtaját megrongálta" – olvasható a rendőrség válaszában. A hatóságok részéről azt is megerősítették, hogy az őrjöngő férfival szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt indítottak eljárást.

"A járőrök 6 óra 50 perckor kezdték meg az intézkedést a helyszínen, elfogtak a vonaton egy férfit, őt a XI. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő. A fővárosi rendőrök szemlét tartanak, az ügyben rongálás vétség, valamint közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt indult eljárás" – fűzték hozzá a tájékoztatásban.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »