Ennek az 5 teának mindig lennie kell a szekrényedben

Ennek az 5 teának mindig lennie kell a szekrényedben

Talán nem is hinnéd, mennyi mindenben lehet segítségedre a tea! Amellett, hogy antioxidáns vegyületekben gazdag, amelyek az emberi szervezet általános egészségvédő molekulái, számos jótékony hatással bír. Adunk néhány tippet az alaptípusokra, amit te is könnyedén és bárhonnan be tudsz szerezni.

A fehér tea az egyik leghatékonyabb természetes szépítőszer, amit ma már több kozmetikai termékben is használnak. Mivel évente csak kétszer szüretelik a hajtásokat, egykoron csak császárok fogyasztották ezt a különleges italt. A BioMed Central’s Open Access Journalben megjelent kísérleti eredmények szerint azonban te is jobb lesz, ha megismerkedsz vele, különösen, ha épp le szeretnél dobni pár kilót! A fehér tea ugyanis nemcsak megakadályozza az új zsírsejtek keletkezését, hanem segíti a meglévő zsírsejtek leépítését, ráadásul tompítja az éhségérzetet is, és sejtmegújító hatásának köszönhetően pedig csökkenti a napozás okozta sejtkárosodást is – írja a bien.hu.

Emellett rengeteg antioxidánst tartalmaz, így erősíti az immunrendszert, rákmegelőző hatású, koleszterincsökkentő. Az örök fiatalság szérumának is nevezik, mert E-vitaminja és katechinjei lassítják az öregedést.

A teában található koffein egészen másképp hat, mint a kávéban lévő. Élénkítő hatása később és enyhébben jelentkezik, ám sokkal tovább tart. Jótékonyan stimulálja a központi idegrendszert, javítja a mozgáskoordinációt és csökkenti a fáradtságérzetet, ezért nagyon hatásos sportolás előtt fogyasztani!

A zöld tea emellett növeli a tüdőkapacitást, és tapasztalatok is bizonyítják, hogy sokkal energikusabb leszel, és lassabban fáradsz el, ha a mozgást megelőző órában megiszol belőle egy bögrével.

Hírdetés

Egészséged megőrzése érdekében nyáron is javasolt pár hetes tisztítókúrát tartani. A csalán ideális választás, mert eltávolítja a szervezetből a mérgeket, vér- és vesetisztító hatású, valamint és fokozza a szervezet védekező erejét. Fogyaszthatod napi 2-3 csészével akár hosszabb távon is.

Kifejezetten javasoljuk az allergiával küszködőknek, mert vértisztító hatásának köszönhetően enyhíti a tüneteket, így a szénanáthát, asztmát de még a pattanásokat vagy más bőrbetegségeket is.

Kellemes illata oldja a szorongást, csökkenti a stresszt, megnyugtatja az elmét és boldog gondolatokkal tölti meg. Emeli az energiaszintet és növeli a koncentrációs képességet. Emellett erősíti az immunrendszert, segít az influenzás betegségek megelőzésében, csökkenti a koleszterin szintet, a menstruációs fájdalmakat és szabályozza a ciklust is.

Aromaterápiás használatát javasoljuk párologtatóban, masszázsolajban vagy akár fürdőzéskor.

A fekete tea kalciumban gazdag, antibakteriális hatású, elpusztítja a szájban a kórokozókat és enyhíti a rossz leheletet is. Gátolja a fogszuvasodást, mert megvéd a fogkőben hemzsegő baktériumoktól. A kalcium csontokra való jótékony hatása miatt segít a fogak egészségének megőrzésében, csökkenti a csontritkulást mértékét, vagy megakadályozza annak kialakulását.

A fekete teában található mangán, nikkel és króm pedig segít az ereknek, így a fogínyvérzés is elkerülhető!


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »