Engedély nélkül 12 tejfogát húzták ki egy kislánynak Ukrajnában

Engedély nélkül 12 tejfogát húzták ki egy kislánynak Ukrajnában

Ukrajnában az édesanya engedélye nélkül kihúzták lánya 12 tejfogát.

Fogászati ​​botrány robbant ki a Kijev megyei Irpiny városban. Az anya elvitte lányát a fogorvoshoz, hogy távolítson el egy tejfogat, de végül a kislány 12 fogát húzták ki – írja az RBC.ua.

A nő a 9 éves kislányát magánklinikába vitte, mivel a gyermek fél a fogorvosoktól.

A nő megbeszélte, hogy altatás után kihúznak neki egy tejfogat. 

A vizsgálat után az orvosok két szomszédos fog egyszerre történő eltávolítását javasolták. Az anya beleegyezett, és ellenőrzés nélkül aláírta a szerződést. Később észrevette, hogy a szerződésben üres volt a fogak számának helye.

A kislányt elaltatták és megkezdték a műtétet.

Hírdetés

Ekkor az anyának felajánlották, hogy egyszerre távolítsák el a kicsi összes fogát, de ő nem egyezett ebbe bele, s kiment a folyosóra, hogy egy másik orvost hívjon fel. Ám amikor visszatért, a műtét  megszüntetését javasolta, de már késő volt.

A kislánynak egyszerre 12 tejfogát távolítottak el,

és édesanyjának egy 13 ezer hrivnyás számlát állítottak ki. 

Más orvosok szerint ez a műtét veszélyes volt. Egy kívülálló orvos, aki megnézte a gyermek röntgenképeit, azt mondta, hogy a kihúzott fogak nélkül a gyermeknek problémái lehetnek a későbbi maradandó fogakkal. A fogorvosok azt ajánlották, hogy ideiglenes protéziseket készítsenek a gyermek számára, hogy a maradandó fogai normálisan növekedjenek.

A klinika társtulajdonosai azonban azt állítják, hogy az édesanya tudott a 12 fog eltávolításáról, és a konzultáción felajánlották neki, hogy gyógyítsák meg azokat. Megjegyezték, hogy a műtét nem volt nehéz vagy traumatikus, és úgy vélték, hogy segítenek a gyermeknek.

A kis Nyikának mindegyik tejfoga fogköves volt, és idővel ezek akadályozták volna a maradandó fogak növekedését.

Végül a szülők ügyvédet fogadtak és panasszal az Egészségügyi Minisztériumhoz fordultak. Ha a klinika nem ismeri el bűnösségüket, a család bepereli őket. 


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »