Emberölési kísérletért nyomoz az ügyészség (Rendőr lövöldözött Pákéban)

Emberölési kísérletért nyomoz az ügyészség (Rendőr lövöldözött Pákéban)

Közleményt adott ki szerdán a Kovászna Megyei Ügyészség, minekutána kedden egy a Kovászna városi rendőrség kötelékébe tartozó rendőr több lövést adott le kedden, Pákéban, és megsebesített egy férfit. Lapunk elsőként, internetes felületén már kedd este hírt adott az esetről, hogy az 54 éves pákéi Vida Csabát meglőtte szomszédja, egy rendőr.

Az áldozat lapunknak azt nyilatkozta „amikor kiléptem a házból, a kerítésen kívülről elkezdett össze-vissza lövöldözni. Visszahúzódtam a házba, bejött utánunk, mi pedig kirohantunk az udvarra. A kezemet találta el, a feleségemet leteperte az udvaron. Talán kifogytak a töltényei, hogy életben maradtunk. Nagy szerencsénk volt, hálát adok az Istennek, hogy csak a kézsérülésemmel és a lövésektől betört ablaküvegekkel megúsztuk”.

Hírdetés

Említett közleményben az áll, a Kovászna Megyei Ügyészség bűnügyi osztályának ügyészei kivizsgálást folytatnak a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság egy rendőrbiztosa esetében gyilkossági kísérlet, magánlaksértés, fenyegetés, törvénytelen fegyverhasználat és rongálás bűntette miatt. A gyanúsított 2024. január 9-én Pákéban behatolt a sértett otthonába, és törvényesen birtokolt vadászfegyverrel két lövést adott le a sértettre. A gyanúsított ezután betörte az egyik ablaküveget, behatolt a házba, közben a sértettnek és egy szemtanúnak sikerült elmenekülnie a házból.

A gyanúsított jelenleg egészségügyi okokból kórházban fekszik. Az ügyben a bűnvádi eljárást a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi nyomozó-, valamint a fegyverekkel és robbanóanyagokkal foglalkozó osztályának munkatársaival közösen végzik – áll a közleményben.

A Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság 14 óráig nem reagált az ügyre.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »