Elszabadult elefánt sebesített meg embereket Srí Lankán

Pánikba esett elefánt szabadult el Srí Lankán egy vallási ceremónián tizenhárom embert megsebesítve – közölte vasárnap a szigetország rendőrsége.

A hatóságok szerint az eset mintegy 280 kilométerre délre történt a fővárostól, Colombótól.

Videófelvételeken látni lehetett, hogy egy állatgondozó a felvonuláson igyekszik a nyugtalan ormányost ellenőrzés alatt tartani azzal, hogy meghúzta az állat farkát. Próbálkozása azonban visszafelé sült el, és az állat a tömegbe rontott. A sérülteket kórházba kellett szállítani, de már kiengedték őket – tudatta a rendőrség.

Az elszabadult állat egyike volt a hindu felvonuláson piros-kék-arany színű leplekkel díszített elefántoknak.

Hírdetés

Az elefántok szent állatnak számítanak Srí Lankán. Állatvédők azonban kifogásolják, hogy széles körben alkalmazzák őket vallási ceremóniákon, illetve azt is, hogy az állatkínzás elleni törvényeket csak elvétve tartatják be.

Már több olyan eset is volt, hogy hangos zenével, illetve tűzijátékkal kísért felvonulásokon elefántok szabadultak el. Tavaly augusztusban például zarándokok tucatjainak kellett egy tóba ugraniuk, hogy a turisták körében is kedvelt Kandy városában, hogy elmenekülhessenek öt felzaklatott elefánt elől.

Srí Lankán hivatalos adatok szerint mintegy 200 szelídített elefántot tartanak, további 7500 viszont vadon él. A kormány ugyan megtiltotta a szabadon élő elefántok befogását, de az utóbbi években több tucat elefántborjút loptak el gyakran úgy, hogy az anyaállatokat megölték.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »