Előválasztás: nyilvántartásba vették az első jelölteket

Előválasztás: nyilvántartásba vették az első jelölteket

Két miniszterelnökjelölt és 50 egyéni jelölt regisztrációját fogadták el eddig.

Hétfőtől szerdáig két miniszterelnökjelölti és 69 egyéni képviselőjelölti regisztrációs kérelem érkezett, emellett két jelölőszervezet is bejelentkezett már – közölte a Népszava érdeklődésére az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB), amelybe a DK, az MSZP, a Momentum, a Jobbik, az LMP és Párbeszéd delegált egy-egy tagot.

A testület szerda délutánra először hívta össze azt az ülést, amin az első körben beérkezett kérelmekről döntöttek. Ha minden irat rendben van, akkor a jelöltet nyilvántartásba veszik, más esetben hiánypótlásra kérik a regisztrálót.

Hírdetés

Szerdán két miniszterelnökjeltöltet, a jobbikos Jakab Pétert és a DK-s Dobrev Klárát vették nyilvántartásba, valamint eddig 50 egyéni jelölt regisztrációját fogadták el.

A testület közölte: elutasító határozatot nem hoztak, de több kérelem hiánypótlásra szorul.

Mint arról az Infostart is beszámolt, hétfőn vette kezdetét az ellenzéki előválasztás nyilvántartásba vételi szakasza. A miniszterelnökjelölteknek és az egyéni országgyűlési képviselőjelölteknek augusztus 15-ig van lehetőségük nyilvántartásba vetetni magukat a szükséges dokumentumok és nyilatkozatok kitöltésével.

Az ajánlásokat augusztus 23. és szeptember 6. között lehet gyűjteni, országgyűlési képviselőjelöltségre pályázók esetén 400, miniszterelnök-jelöltségre aspirálók esetén 20 ezer aláírás összegyűjtése szükséges. Az előválasztás első fordulója szeptember 18. és szeptember 26. között, a második forduló október 4. és október 10. között lesz.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »