Először nyert idén otthon a Liverpool

Először nyert idén otthon a Liverpool

A Chelsea is nyert, így továbbra is a címvédő előtt áll a tabellán.

A címvédő Liverpool otthon 2-1-re legyőzte az Aston Villát az angol labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában.

A birminghamiek Ollie Watkins 43. percben szerzett góljával szereztek vezetést, az első félidőben a címvédőnek csak egy les miatt érvénytelenített találatra futotta erejéből.

Hírdetés

A fordulás után az egyiptomi Mohamed Szalah egyenlített – a Liverpool hazai környezetben 12 óra 44 perc után tudott újra akciógólt elérni a Premier League-ben. A Vörösöknek a hosszabbításban a győzelem is összejött, Trent Alexander-Arnold a 91. percben mattolta a vendégek kapusát.

A mostani győzelemmel megszakadt a Liverpool hatmeccses hazai bajnoki vereségsorozata: Jürgen Klopp tanítványai legutóbb 2020 decemberében tudták az Anfield Roadon mindhárom pontot begyűjteni a Premier League-ben, azóta a hat kudarc mellett kétszer döntetlent játszottak.

A Chelsea könnyedén, 4-1-re nyert a Crystal Palace otthonában. A londoni Kékek – akiknek Lőw Zsolt személyében magyar másodedzője van – már az első félidőben eldöntötték a mérkőzést, ugyanis a szünetben 3-0-ra vezettek. Christian Pulisic duplázott, rajta kívül Kai Havertz és Kurt Zouma talált be.

Jelenleg a Chelsea a negyedik, a Liverpool az ötödik, két pont a különbség az együttesek között. A West Ham vasárnap megelőzheti mindkettőt, ha nyer a Leicester ellen.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »