Elon Musk feltámasztaná a korábban sikertelen videómegosztót?

Elon Musk feltámasztaná a korábban sikertelen videómegosztót?

Elon Musk esetében érdemes odafigyelni arra, miről tweetel. Az excentrikus milliárdos korábban a Twitteren (ma X) tette közzé, hogy megvenné a Twitter. És meg is csinálta.

Egy április 17-ei tweetjében azt kérdezte követőitől, visszahozzák-e a Vine-t.

A szavazásba 2,2 millióan kapcsolódtak be, mintegy 2/3-uk szívesen látná újra az appot. 

Hírdetés

A Vinet-t 2012 júniusában hozta létre Dom Hofmann, Rus Yusupov és Colin Kroll. 2013 januárjában kezdte meg a működését iOS-en, majd fél évvel később Androidon is. A céget viszont még 2012 októberében felvásárolta a Musk előtti Twitter. A rövid videók közzétételére specializálódott Vine-nak virágkorában 200 millió felhasználója volt. Az iparági források szerint 30 millió dollárért felvásárolt cégből azonban a Twitter csak nem tudott hasznot csinálni, így 2017. január 17-én bezárták. Később, hogy a szerverkapacitást spórolják, a klippeket is deaktiválták.

Elon Muskot azonban láthatóan foglalkoztatják a Vine-ban rejlő lehetőségek. Már 2022 októberében is megszondáztatta a Twitteren, érdemes lenne-e visszahozni a Vine-t. Az Axios portál egy 2022-es cikke szerint a fejlesztés is megindult. Ha ez így is történt, valami miatt mégsem szökkent szárba a kezdeményezés.

Musk tehát egy házon belüli TikTok létrehozására tesz kísérletet.

A Socialmediatoday portál azonban felteszi a kérdést: vajon a régi-új videómegosztó a TikTok algoritmusa nélkül is sikeres tudna-e lenni?


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »