Elnapolják a Mioveni elleni bajnokit (Asztalitenisz, Szuperliga)

Elnapolják a Mioveni elleni bajnokit (Asztalitenisz,  Szuperliga)

Elmarad a Mioveni elleni mérkőzése a Sepsi-SIC együttesének, amely így csak a férfi asztalitenisz Szuperliga visszavágójának második körében kapcsolódik be az élvonalbeli bajnokság folytatásába. A szentgyörgyi alakulattól származó információk szerint az Argeș megyei város polgármestere ellen folytatott bűnügyi eljárás miatt került bajba a település pingpongcsapata.

A napokban rajtol a férfi asztalitenisz Szuperliga aktuális kiírásának visszavágó-sorozata, ám a megyeszékhelyi Sepsi-SIC nélkül, amelynek egyelőre elnapolták a Mioveni elleni kiszállását. A tabella második helyén álló zöld-fehérek és a hetedik Mioveni közti bajnokira azért nem kerül sor, mert az Argeș megyei város polgármestere ellen folytatott bűnügyi eljárás miatt bizonytalan helyzetbe került a település élvonalbeli pingpongcsapata. Ilyen körülmények között a háromszéki gárda csak a tavaszi idény második körében kapcsolódik be a bajnoki címért zajló küzdelem folytatásába. A Simon Teodor irányította együttes első ellenfele az Újszentesi SK lesz, amelyet február közepén látnak majd vendégül hazai pályán, a Szemerja negyedi Top Spin asztalitenisz-teremben.

Hírdetés

A Sepsi-SIC az elkövetkezőkben is Demeter Lehel, Dragoș Bujor, Kanabé Szilárd, a sérüléséből felépülő Szántosi Dávid, Ștefan Moldoveanu és Kádár Tibor összeállításban szerepel a Szuperligában és megpróbálja az utóbbi két szezon bronzérmét más színűre cserélni. „Számunkra elsősorban a jelenlegi második hely megtartása az első számú célkitűzésünk, ez pedig nem azt jelenti, hogy feladjuk a bajnoki címért folytatott küzdelmet. Ennek érdekében ismét le kell győzni vagy csak minimális különbséggel lehet kikapni Udvarhelytől, de a többi meccsünkön sem szabad tévednünk. A csapatunk teljes gőzzel készül a visszavágóra, mindenki egészséges és nagyon bízom a jó szereplésünkben” – nyilatkozta érdeklődésünkre Simon Teodor, a Sepsi-SIC edzője.

Csapatunk április elején hazai környezetben fogadja a címvédő Bukaresti Steauát, majd a hónap végén lesz esedékes a Besztercei VSK elleni idegenbeli mérkőzés. Május végén, az ötödik fordulóban érkezik a Focșani, a pontvadászat pedig a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK és a Craiovai U elleni júniusi párharcokkal zárul.

Az állás: 1. Bukaresti Steaua 17 pont, 2. Sepsi-SIC 13 pont, 3. Székelyudvarhelyi ISK-SZAK 12 pont, 4. Foc­șani 11 pont, 5. Újszentesi SK 10 pont, 6. Besztercei VSK 9 pont, 7. Mioveni 7 pont, 8. Craiovai U 7 pont. (tibodi)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »