Elkezdte a felkészülést a DAC, Trusa trófeáról és gólkirályi címről álmodik

Elkezdte a felkészülést a DAC, Trusa trófeáról és gólkirályi címről álmodik

Elkezdte a felkészülést a DAC, Trusa trófeáról és gólkirályi címről álmodik Lencsés Zoltán2024. 06. 17., h – 18:43

Megkezdte a nyári felkészülést a DAC labdarúgócsapata, amelynek kerete egyelőre egy új igazolással és több kölcsönből visszatérő játékossal bővült.

A DAC már korábban bejelentette a Koné–Gouré–Oddei–Cheikh négyes távozását, a múlt héten pedig felbontotta Aleš Čermák szerződését is. A sárga-kékeknél további játékosok sorsa is kérdéses, a következő napokban várhatóan Miroslav Káčer, Samuel Petráš, Igor Haratyin és Zseljko Gavrics távozik, utóbbi a dunaszerdahelyiek klubhonlapjának tájékoztatása szerint Győrben kezdte meg a felkészülést.

Hiányzók és visszatérők

„Elsősorban inkább azzal foglalkozunk, hogy ki érkezik – válaszolta az esetleges további távozókat firtató kérdésünkre Xisco Munoz, a DAC vezetőedzője. Elmondása szerint a klub vezetősége nagy erőkkel dolgozik az új igazolásokon, szeretnének új csatárt és középpályást is hozni, de a spanyol tréner sem a távozók, sem az érkezők kapcsán nem szolgált konkrét nevekkel. – Maximálisan elégedett vagyok minden játékosommal. Mindig akad olyan játékos, aki maradni akar és olyan is, aki távozni. Ezt sosem lehet előre megmondani, épp ezért türelmesnek kell lennünk, fel kell mérni a lehetőségeket a transzferpiaconˮ – tette hozzá Munoz, aki teljesen új arcként egyelőre a 19 éves Tuboly Mátét (Debrecen) köszönthette, de a hétfői első edzésen megismerkedhetett két kölcsönből visszatérő magyar játékossal, Balogh Norberttel és Szendrei Ákossal is. A hétfői tesztekről ugyanakkor hiányzott a kongói Yhoan Andzouana és szíriai Ammar Ramadan, akik egy hosszabb válogatott-terminust tudhatnak maguk mögött nemzeti csapatukkal, így a dunaszerdahelyi klubtól egy hét pluszszabadságot kaptak. Az mindenképp jó jel a DAC számára, hogy a múlt szezon kulcsjátékosai (Popovics, Csinger, Kacsaraba, Brunetti, Dimun, Vitális, Andzouana, Trusa) jelen állás szerint kivétel nélkül Dunaszerdahelyen töltik az előttünk álló szezont is, a Ferencváros magyar kölcsönjátékosa, Redzic Damir pedig jó eséllyel végleg a sárga-kékekhez igazol.

Hírdetés

Trusa merész álmai

Matej Trusa nagyszerű tavaszt produkált Dunaszerdahelyen, az utolsó négy fordulóban két mesterhármast is szerzett, és az új szezont is komoly elvárásokkal kezdi. „Szeretnék egy trófeát a fejem fölé emelni dunaszerdahelyiként, és meg akarom szerezni a gólkirályi címet is. Lépésről lépésre gyűjtöttem össze az ehhez szükséges önbizalmat, a gólok természetesen sokat segítettek. Tudom, hogy a ligában sok kiváló góllövő van, de nem rájuk fogok figyelni, csakis magamra – jelentette ki az újságíróknak a szlovák támadó. – Az elmúlt egy hétben alig bírtam kivárni, hogy visszatérjek ide. Az előző szezon vége remekül sikerült és ez kihat a hangulatra még most is. Pozitív energiákkal és mosolyogással van tele ez a hely. A keret nem változott sokat, mindannyian ismerjük egymást a pályán és azon kívül isˮ – mondta Trusa, aki hozzátette: tavaszi csatárpartnerével, Konéval remekül dolgozott együtt, és bízik benne, hogy az új csatárral is hasonlóképp fog működni a dolog.

Mindenesetre Trusa nagyratörő álmait nagyban nehezíteni fogja a tény, hogy a címvédő és nagy rivális Slovan egyelőre lényegesen jobban él a piac adta lehetőségekkel, már bejelentette Jurij Medvedev (Szocsi) és Júliusz Szőke (Arisz Limasszol) leigazolását, és nagyon közel áll ahhoz, hogy nyélbe üsse korábbi gólvágója, a szlovén válogatott Andraz Sporar megvételét is.

Egyelőre három meccs

A DAC a nyári felkészülés során megmérkőzik az Austria Wien csapatával (június 29., Bécs), a cseh II. ligás Vyškovval (július 6., DAC Akadémia) és a Győrrel (július 12., DAC Akadémia). A július 18-i, főpróbás ellenfél nevét még nem hozták nyilvánosságra. A szezon első tétmérkőzését július 25-én, csütörtökön játssza a dunaszerdahelyi csapat, amikor bekapcsolódik a Konferencialiga-selejtezők 2. fordulójába (a sorsolást szerdán tartják), három nappal később pedig a Niké Liga új szezonja is elkezdődik a csallóköziek számára.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »