Életfogytig tartó fegyházbüntetést kaphat Curtis testvére

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kaphat Curtis testvére

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kaphat Curtis testvére

Felgyorsultak az események a Katzenbach Imre-ügy körül. Kedden, hajnalban három új gyanúsítottat vettek őrizetbe a hatóságok, egyikük a hírek szerint nem más, mint Curtis testvére, Széki Lajos, aki egy ismert, budapesti székhelyű biztonsági cég munkatársaként dolgozott. Azóta kiderült, hogy a férfi korábban világsztárok testőre volt.

Hírdetés

A Fővárosi Főügyészség friss közleményt adott ki az ügyben. A leírtak szerint bérgyilkosság történhetett. A megalapozott gyanú szerint egy 51 éves férfi 2009 augusztusában megbízott egy (jelenleg börtönbüntetését töltő) 50 éves férfit az egykori MTK-s focista meggyilkolásával. A férfi az ajánlatot elfogadta, majd Baranyajenő térségébe szállította a Katzenbach Imrét. A helyszínen két társa várta őket (egyikük Széki Lajos, Curtis testvére), akik anyagi haszon ígéretéért cserébe kioltották a néhai labdarúgó életét.

A közleményben olvasható, hogy az elkövetők hosszabb ideig elkerülték a felelősségre vonást, személyi-egzisztenciális körülményeik tisztázatlanok, illetve a terhükre róható bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, így akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

A főügyészség álláspontja szerint alappal kell tartani attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának, illetve megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak – különösen a büntetőeljárásban részt vevő vagy más személy befolyásolásával vagy megfélemlítésével – megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítást.

Az ügyészség indítványozta a három férfi letartóztatását.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »