Elértük az 5 milliós küszöböt, azaz ennyi ember kapta meg legalább az elsõ oltását az országban

Elértük az 5 milliós küszöböt, azaz ennyi ember kapta meg legalább az elsõ oltását az országban

A legalább egy dózissal beoltott személyek száma szombaton, július 31-én elérte az ötmilliót – közölte a lakosság beoltását koordináló országos bizottság (CNCAV) a Facebookon.

Hírdetés

Romániában 2020. december 27-én kezdődött az oltási kampány, amikor a koronavírusos betegeket kezelő kórházakban kezdték el a dolgozók beoltását. Azután több szakaszban oltották a lakosságot, a veszélyeztetettségi kitettségük alapján, majd március 15-től minden állampolgár számára elérhetővé tették a védőoltásokat.

Az eddigi adatok alapján a romániai beoltottak (akik legalább egyet kaptak) körülbelül 75%-a Pfizer-BioNTech készítményét kapta, a többi vakcina esetén az arányok így állnak:

Forrás: BizidayForrás: Biziday

Románia a lakosság átoltottsága terén jócskán alulmarad az EU-s átlaghoz képest, míg Németországban, Franciaországban, Spanyolországban és más nyugati országokban a felnőtt lakosság 75-80% -a kapott legalább egy adag védőoltást.

Forrás: BizidayForrás: Biziday

A kormány által előrevetített terv szerint az 5 milliós küszöböt még június 1-jén el kellett volna érjük (a felnőtt lakosság 31,5%-át), július 1 -jén a 6 milliós, augusztus 1 -jén pedig a 7 milliós szintet kellett volna elérni. (biziday)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »