Elégedetlenek a keszegfalviak a megnövekedett a kamionforgalom miatt – VIDEÓ

Elégedetlenek a keszegfalviak a megnövekedett a kamionforgalom miatt  – VIDEÓ

A komáromi járásbeli Keszegfalván petíciót indítottak a lakosok az utóbbi időben jelentősen megnövekedett kamionforgalom miatt. A lakosok petícióval fordulnak a Komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatalhoz azt remélve, hogy megoldást találnak a megváltozott helyzetre, amelyek az utóbbi időszakban jelentősen rontottak az életük minőségén.

A Monostori-híd megnyitása óta jelentősen megnövekedett a kamionforgalom Komáromban és környékén. A teherforgalom az M1 autópályáról Dél-Komáromot elkerülve jut át Szlovákiába. Észak-Komáromban viszont nem folytatódik az autópálya, így a kamionosok a 63-as főutat és az alacsonyabb osztályú utakat választják, hogy továbbhaladjanak a célállomásuk felé.

Az iskolába járó gyermekek biztonságát is veszélyezteti a megnövekedett kamionforgalom, ugyanis rendkívül nehezen lehet miattuk biztonságosan közlekedni, illetve átkelni az út másik oldalára.

Hírdetés

Leszkó Melinda a petíciós bizottság elnöke elmondta,

a petícióban, zajszintmérést kérvényeznek a közegészségügyi hivataltól. A településen már korábban is végeztek méréseket, viszont az eszközök, amelyekkel  a méréseket végezték, nem voltak szabványosítottak.

A Ma7 médiacsalád stábja a helyszínen járt, ahol Keszegfalva lakosait kérdeztük arról, hogy mennyire befolyásolja hétköznapjaikat a megnövekedett kamionforgalom, illetve, hogy mit javasolnának a probléma megoldására.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »