Eldőlt: Donáth Anna lesz a Momentum elnöke

Eldőlt: Donáth Anna lesz a Momentum elnöke

Lezárult a jelöltállítási folyamat a tisztújítás előtt álló Momentumban, az elnöki pozícióra egyedül Donáth Anna adott be pályázatot.

A párt január 28-án tart tisztújító közgyűlést, de az már most eldőlt, hogy Donáth Anna az egyetlen jelölt a párt élére – értesült a hvg.hu. A tisztújítás azért jön a pártban, mert az eddigi elnök, Gelencsér Ferenc tavaly decemberben, karácsony előtt bejelentette, hogy lemond.

Hírdetés

Az új elnök mandátuma nem a sztenderd 2 évre szól majd, csak az idő előtt távozó Gelencsér eredeti mandátumának végéig, június végéig. Vagyis az új elnök vezeti a pártot a június 9-i, összevont európai parlamenti és önkormányzati választásokig, majd nyáron rendes, 2 évre szóló, újabb tisztújítás lesz.

Donáth Anna saját névsora a hat elnökségi tagra az alábbi volt: Orosz Anna, Soproni Tamás, Hajnal Miklós, Bedő Dávid, Tompos Márton és a jelenlegi alelnök Cseh Katalin. Ahogy fogalmazott, jelöltjei “a párt legnépszerűbb politikusai”. Ők mindannyian pályáztak és mellettük még ketten jelentkeztek elnökségi tagnak: Szemző Áron Pest megyei elnök és Fábián Benjámin, a párt V. kerületi politikusa.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »