EL – Csercseszov: Ez egy másik meccs lesz, 0-0-ról indulunk

EL – Csercseszov: Ez egy másik meccs lesz, 0-0-ról indulunk

A Ferencváros a hazai pályán elért 4-0-ás győzelem után magabiztos előnnyel utazott Dublinba a Shamrock Rovers elleni Európa-liga playoff visszavágójára.

A hagyományos, mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Bogdán Ádám elmondta, úgy néz ki, ő fog kezdeni a kapuban.

“Egészséges előnyről indulunk, és annak köszönhetően, hogy itthon jól játszottunk, abszolút favoritok vagyunk. Talán azt is mondhatom, hogy még ennél is több góllal nyerhettünk volna, de nyilván a visszavágóra az előző meccs nem jelent semmit, egy teljesen új helyzetben leszünk, ezt szeretnénk megoldani. Nem kérdés, ott is nyernünk kell.”

mondta Bogdán.

Abból indulunk ki, hogy hazai pályán ők is szeretnék megmutatni azt, amire Budapesten nem voltak képesek. Lezártuk a területeket előttük, abszolút mi kezdeményeztünk, de ahogy mondtam, a dublini meccs egy teljesen új összecsapás lesz. Hazai pályán játszanak majd, mások lesznek az időjárási körülmények. Kapusként mindig a legrosszabbra készülök, de remélem, hogy kapusszempontból ez is csendes találkozó lesz.

tette még hozzá újságírói kérdésre válaszolva.

A sajtóesemény második felében Sztanyiszlav Csercseszov válaszolt az újságírók kérdéseire, elsőként arra, hogy hogyan teltek az elmúlt napok a csapatnál, illetve, hogy mit lehet tudni Samy Mmaee és Thelander visszatéréséről.

Hírdetés

Samy esetében reméltük, hogy a visszavágóra már bevethető lesz, de az orvosi stáb javaslatára nem fog játszani, de bízunk benne, hogy a hétvégi, Honvéd elleni bajnokin már ott lehet a pályán. Thelander már edzett velünk, reméljük, hogy a gyors felépülés útján van. Zachariassennel hasonló a helyzet, de hamarosan bevethetők lesznek.

Az újságírók azt is megkérdezték, hogy a négygólos előny tudatában a taktikai felkészülés mellett mekkora hangsúlyt fektettek a mentális felkészítésre.

Mind a kettőre ugyanolyan hangsúlyt fektettünk, hiszen a dublini meccs egy teljesen másik összecsapás lesz, 0-0-ról indulunk. Hiába van ekkora előnyünk, egy nagyon nehéz mérkőzésre számítunk.

Szóba került az is, hogy a szakmai stáb pihenteti-e a kulcsjátékosokat a hétvégi, Honvéd elleni bajnoki meccsre készülve.

Nem szeretem a probléma és a ha szavakat. Nem tudhatjuk, hogy mi fog történni a pályán, bármi átírhatja a terveinket. Nyilván van egy előzetes elképzelésünk, de mindig csak és kizárólag a következő meccsre összpontosítunk. Ez olyan, mintha a gátfutó az első akadályhoz érve már az utolsóra koncentrálna.

mondta Csercseszov.

A Shamrock Rovers – FTC UEL-playoff mérkőzést augusztus 25-én, csütörtökön, magyarországi idő szerint 21.00-tól rendezik (helyi idő szerint 20.00).

fradi.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »