Együttműködik a sátoraljaújhelyi Georgikon középiskola és a Tokaj-Hegyalja Egyetem

Együttműködik a sátoraljaújhelyi Georgikon középiskola és a Tokaj-Hegyalja Egyetem

A Tokaj-Hegyalja Egyetem ZsuzsannaFeszt programsorozatának keretein belül oklevélátadó ünnepséget tartottak február 17-én. Az ünnepi esemény adott keretet az egyetem és a sátoraljaújhelyi Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium között kötött együttműködési megállapodás aláírásának is.

A Georgikon és a Tokaj-Hegyalja Egyetem közötti együttműködésről szóló megállapodást az egyetem részéről Horváth Ágnes rektor, a középiskola részéről Papp Zoltán igazgató írta alá.

A sátoraljaújhelyi középiskolai képzés jó alapnak bizonyul a sárospataki egyetemen folyó képzéshez. A két intézmény nemcsak földrajzilag van közel egymáshoz, de a képzési palettájuk is nagyon sok ponton kiegészíti egymást. Amit a Georgikonban elkezdenek a középfokú oktatás keretein belül, azt felsőfokon lehet folytatni a Tokaj-Hegyalja Egyetemen.

A megállapodás alapja, hogy a két intézmény együtt próbálja megszólítani azokat a fiatalokat, akik ebben a régióban élnek és érdeklődnek a mezőgazdaság, élelmiszeripar, turizmus-vendéglátás, esetleg különösen a szőlész-borász szakma iránt. Számukra a középiskolán keresztül a felsőoktatáson át igazi életpályát kínálnak. Az együttműködő oktatási intézmények remélik, hogy a most megkötött megállapodás nyomán megvalósuló közös programok minél több fiatalt elérnek.

Hírdetés

*

Az ünnepségen a Tokaj-Hegyalja Egyetem végzett hallgatói átvehették diplomájukat.

Forrás és fotó: Georgikon; Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »