Lavrov: Ha a Nyugat harcolni akar Ukrajnáért, Oroszország készen áll

Lavrov: Ha a Nyugat harcolni akar Ukrajnáért, Oroszország készen áll

Ha a nyugati országok a csatatéren akarnak harcolni Ukrajnáért, Oroszország készen áll rá – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfőn.

„Jogukban áll. Ha a csatatéren akarják, akkor a csatatéren lesz” – idézte Lavrov szavait az orosz RIA Novosztyi ügynökség.

Oroszország a francia elnök megjegyzései nyomán megerősítette figyelmeztetését az Észak-atlanti Szövetséggel való közvetlen konfliktus veszélyére. Emmanuel Macron nem volt hajlandó kizárni annak lehetőségét, hogy a Nyugat valamikor a jövőben katonákat küldhet Ukrajnába.

Hírdetés

A Kreml a múlt héten azt mondta, hogy a NATO-katonák Ukrajnába küldése rendkívül veszélyes lenne, és Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a harmadik világháborúhoz vezetne.

Lavrov azt is elmondta, hogy az ukrajnai konfliktusról szóló júniusi béketárgyalások Svájcban egyfajta ultimátumot jelentenek Moszkva számára. A helyzetet egy diák megbüntetéséhez hasonlította, akiről a tanárok az ő részvétele nélkül döntenek, majd csak a büntetésről tájékoztatják. „Senkivel nem lehet így beszélni, főleg velünk nem“ – jelentette ki az orosz diplomácia vezetője.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »