Egyre több turista keresi fel Rozsnyót

Egyre több turista keresi fel Rozsnyót

Növekszik a Rozsnyóra látogató turisták száma, legalábbis erre utal, hogy éves szinten közel negyedével emelkedett a város főterén található Idegenforgalmi Információs Központba betérő látogatók száma. A külföldi turisták közül a legtöbben Magyarországról érkeztek.

A tavalyi év során mintegy 10 300 látogató kereste fel a Bányászok terén található Idegenforgalmi Információs Központot (TIC), ami az előző évhez képest több mint 23 százalékos növekedést jelent.

Hírdetés

„Ami az Európán kívüli országokat illeti, voltak látogatóink Kanadából, Bolíviából, Kolumbiából, Taiwanról, Ghánából, Dél-Koreából, Thaiföldről, Új-Zélandról, Ausztráliából, Argentínából és Malajziából” – tájékoztatott az információs központ.

A turisták leginkább a látnivalók, a parkolás és a helyi szolgáltatások, illetve belépőjegyek és szuvenírek iránt érdeklődtek.

„Az őrtornyot legtöbben szeptemberben, a rozsnyói vásár idején látogatták meg, összesen 1293-an. Ez alatt a két nap alatt több hazai látogató kereste fel, mint az egész év folyamán. Ezekben a napokban a torony a késő esti órákig nyitva volt, a belső térben pedig kizárólag gyertyák világítottak” – közölte az Idegenforgalmi Információs Központ.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »