Higiéniai szállítmányt küldött a Katolikus Karitász Szlovéniába

Higiéniai szállítmányt küldött a Katolikus Karitász Szlovéniába

A magyar Katolikus Karitász május 9-én két raklap higiéniai szállítmányt adott át a szlovéniai Caritasnak, erősítve ezzel a két szervezet közötti jó együttműködést.

Az esemény kapcsán Zagyva Richárd, a szervezet országos igazgatóhelyettese elmondta, hogy a szlovén Caritas-szal fenntartott jó kapcsolatnak köszönhetően számos közös projekt valósulhatott meg az elmúlt években. Az egyik ilyen példa a 2015-ös együttműködés, amikor több mint egy hónapon át a szervezet egy szociális- és egészségügyi bázist működtetett Szlovéniában, segítséget nyújtva a menekülteknek. Ezen kívül múlt évben, a szlovén árvíz idején is segélyszállítmánnyal támogatták partnerszervezetüket.

Az aktuális szállítmány a szlovák, szlovén és magyar karitászszervezetek együttműködésében a libanoni Caritas egyik projektjét támogatja, melynek célja a bántalmazott és krízishelyzetbe került menekült nők segítése. A szervezetek két raklap higiéniai eszközzel járult hozzá ehhez a segélyszállítmányhoz.

A látogatás során a kollégák megtekintették a szlovén Caritas országos központját, és bemutatták projektjeiket is. Külön figyelmet szenteltek a Young Caritas közösségi terének, ahol a helyi fiatalok rendszeres „klubszerű” közösségi tevékenységeket és karitatív munkát végeznek.

Hírdetés

A látogatás lehetőséget adott olyan egyeztetésekre is, melyek esetleges jövőbeli közös, katasztrófahelyzeti, illetve külföldi projektekre vonatkoztak. Ez a folyamatos együttműködés és az új projektek tervezése tovább erősíti a magyar és szlovén karitászszervezet közötti kapcsolatot, és lehetőséget teremt a hatékonyabb segítségnyújtásra azoknak, akiknek ez a leginkább szükséges.

Forrás: Katolikus Karitász

Fotó: Caritas Slovenia

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »