Egyre szebb: Botka megint lelépésre szólította fel Gyurcsányt

Ha Gyurcsány Ferenc nem tudja bizonyítani, hogy az oroszok zsarolják Orbán Viktort, távoznia kell a politikából – mondta Botka László.

A Magyar Szocialista Párt miniszterelnök-jelöltje maga hozta fel a Demokratikus Koalíció elnökének vádját az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Úgy fogalmazott, a volt miniszterelnök vádjainál – miszerint egy NATO-tagország jelenlegi miniszterelnökét egy idegen hatalom, Oroszország zsarolja – súlyosabbat nem lehet elképzelni, ez gyakorlatilag hazaárulás, ami komoly bűncselekmény. Éppen ezért szerinte joggal lehet követelni Gyurcsánytól, hogy húzza elő a bizonyítékokat.

Ha ez igaz – magyarázta a szegedi polgármester –, két dolog történhet: a miniszterelnök börtönbe megy, vagy Gyurcsány, ha bizonyítékok híján vádolta meg Orbán Viktort, becsapta a választópolgárokat, és lejáratja az egész "demokratikus" (értsd: balliberális) oldalt.

Hírdetés

Botka szerint Gyurcsánynak, ha valóban látta az Orbán Viktorra és a Fideszre nézve terhelő dokumentumokat, már kötelessége lett volna feljelentést tenni. Ha viszont nincsenek bizonyítékai, annak ugyancsak meg kell hogy legyen a következménye, távoznia kell a politikából.

A DK elnöke a múlt héten, ugyancsak az ATV-ben állt elő azzal, hogy közvetítő megkereste olyan dokumentumokkal, amelyek bizonyítják: a miniszterelnököt markukban tartják az oroszok.

Botka februárban egyszer már lehazugozta és visszavonulásra szólította fel korábbi párt- és elvtársát, a szemkilövető azonban jelezte: esze ágában sincs hátralépni, majd azt is Botka fejéhez vágta, hogy több adót fizetett be idén, mint amennyit a polgármester egész életében keresni fog. Az MSZP tegnap pedig közleményben tette szóvá, hogy szerintük Gyurcsány valójában nem is akarja a nagy együttműködést.

(Kuruc.info – ATV – HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »