Egyre kevesebb szakaszon kell védekezni

Egyre kevesebb szakaszon kell védekezni

A nap folyamán az ár Mohácsnál tetőzik és elhagyja az országot, „szépen kikísérjük”, így szerdától szűkített formában dolgozik az operatív törzs is. Tájékoztatása szerint a hétfői 4458-cal szemben már csak 1847 ember vesz részt a védekezésben.

Orbán Viktor miniszterelnök (k), Vitályos Eszter kormányszóvivő (b) és Müller Cecília országos tisztifőorvos (j) az árvíz elleni védekezésről tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2024. szeptember 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Hírdetés

A Duna felső szakaszán gyors az apadás, hétfőn 510 kilométeren, a vasárnapinál 200 kilométerrel rövidebb szakaszon kellett védekezni – közölte az árvízi védekezést irányító operatív törzs kedd reggeli sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök.

Elmondta: a nap folyamán az ár Mohácsnál tetőzik és elhagyja az országot, „szépen kikísérjük”, így szerdától szűkített formában dolgozik az operatív törzs is. Tájékoztatása szerint a hétfői 4458-cal szemben már csak 1847 ember vesz részt a védekezésben.

Orbán Viktor jelezte: a héten várható csapadék nem befolyásolja az árhullám lefolyását, így minden okunk megvan remélni, hogy az ár a gátrendszer egyetlen pontján sem csap át.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »