Egymást ütötték a szülők, a csecsemő halt bele

Egymást ütötték a szülők, a csecsemő halt bele

Egymást ütötték a szülők, a csecsemő halt bele

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség büntetés súlyosítására irányuló fellebbezését annak a 23 éves kunmadarasi férfinak az ügyében, akit a Szolnoki Törvényszék gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nem jogerősen 1 év és 10 hónap fogház fokozatú szabadságvesztésre ítélt.

Hírdetés

Az elsőfokú ítélet szerint 2019 augusztusában a férfi az otthonában veszekedett az akkori barátnőjével, amely verekedésbe torkollott. Eközben a fiatal nő a tíz hónapos kislányát a kezében tartotta. A férfi azért, hogy ütései ne a csecsemőt, hanem annak anyját érjék, a gyermeket kikapta a nő kezéből és az ágyra dobta.

Azonban a férfi figyelmetlensége miatt a dobást elvétette, ezért a csecsemő az ágyra esés közben fejével a falnak csapódott. Ezt követően a verekedők tovább bántalmazták egymást, melynek során a gyermeket a férfi maga elé emelte, hogy a nő őt ne tudja megütni. A gyermek másnapra rosszul lett és a szakszerű orvosi ellátás ellenére koponyasérülése folytán néhány napon belül elhunyt. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az elsőfokú ítélet nem emelkedett jogerőre, mert az ügyészség a kiszabott szabadságvesztés súlyosítása, míg a vádlott és védője annak enyhítése illetve próbaidőre történő felfüggesztése érdekében jelentett be fellebbezést.

A másodfokon eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a törvényszék által kiszabott szabadságvesztés tartama aránytalanul enyhe, az nem szolgálja megfelelően a büntetési célokat, ezért annak jelentős súlyosítása indokolt.

A fellebbezések alaposságáról az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla dönt.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »