Egy pár évekig prostituáltként dolgoztatott nőket Budapesten

Egy pár évekig prostituáltként dolgoztatott nőket Budapesten

A vádlottak – egy 34 éves nő és egy 51 éves férfi – 2017-2019 között kizsákmányoltak és üzletszerűen prostituáltként foglalkoztattak, jellemzően kiszolgáltatott helyzetben lévő, fiatal vidéki lányokat Budapesten, amelyhez a nő lakást bérelt. A pár három lányt dolgoztatott, egyetet pedig rá akart venni, aki azonban azt visszautasította.

A szexuális szolgáltatások hirdetéseit a nő kezelte, ő tartotta a kapcsolatot az ügyfelekkel telefonon, és a férfival együtt – aki fuvarozta a lányokat – beszedte a bevételt, A sértetteknek a prostitúcióból befolyt jövedelmük jelentős, olykor 40-50 százalékban meghatározott részét át kellett adniuk a vádlottak részére.

Hírdetés

A kialakított feltételek szerint dolgozni vonakodó sértetteteket az elkövetők megfenyegették, hogy megölik őket, családjukra gyújtják a házukat, illetve – amely sértettnek gyermeke is volt, őt azzal is – , hogy elvetetik tőle a gyereküket a gyámhivatallal. A nő egyszer a lakást is rázárta két sértettre, akik közül az egyik kiskorú volt, őt a nő megpofozta.

2019 októberében ez a két sértett elhatározta, hogy megszökik, és vonatra szálltak. A nő azonban utánuk küldött egy másik lányt, aki próbálta az elutazást megakadályozni, és a sértettek pénzét elkérni, majd kihangosította a telefonját, amelyen keresztül a nő fenyegetőzött. A kialakult hangos veszekedés miatt a vasúti társaság alkalmazottai a helyszínre rendőrt hívtak, akik a lányokat meghallgatták, majd a nőt még aznap elfogták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság felderítette a bűncselekményt, és lefolytatta a nyomozást.

A Fővárosi Főügyészség az élettársakat több rendbeli, kizsákmányolás céljából, fenyegetéssel és üzletszerűen, részben személyi szabadságától megfosztott, egy esetben kiskorú sértett sérelmére erőszakkal elkövetett emberkereskedelem bűntettével vádolja.

A főügyészség fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádiratban, továbbá a nyomozás során lefoglalt készpénz, ékszer és a prostitúció kihasználásából származó milliós nagyságrendű jövedelem vonatkozásában vagyonelkobzásra is indítványt tett.

A vádlottak jelenleg bűnügyi felügyelet alatt állnak.     


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »