Egy iskola több tucat diákja került mérgezéses tünetekkel kórházba Temesváron

Egy iskola több tucat diákja került mérgezéses tünetekkel kórházba Temesváron

Egy iskola több tucat diákja és több oktatója került mérgezéses tünetekkel kórházba Temesváron, a hatóságoknak eddig nem sikerült megállapítaniuk rosszullétük okát.

A Temes megyei tanfelügyelőség vezetője, Aura Danielescu az Agerpres által idézett sajtónyilatkozatában közölte, hogy a temesvári C. D. Loga Főgimnázium összesen mintegy 30 diákjánál és 12 oktatójánál észlelték a mérgezéses tüneteket. Az iskola diákjai és tanárai közül többen már kedden gyomorfájásra és hasmenésre panaszkodtak. Akkor 18 diákot és három felnőttet a város különböző kórházaiba szállítottak kivizsgálásra.

A főtanfelügyelő szerint valamennyi érintett intézmény – a vészhelyzeti felügyelőség, az egészségügyi hatóság és a tanfelügyelőség – képviselői kiszálltak a helyszínre, az iskola vezetőségének ugyanis nem sikerült megállapítania a mérgezéses tünetek okát.

Hírdetés

A Tion.ro helyi hírportál szerint szerdán a megyei vészhelyzeti bizottság is összeült, hogy elemezze a helyzetet.

Sorin Ionescu alprefektus közölte: minden eshetőségre felkészültek, és egyelőre a laboratóriumi vizsgálatok eredményét várják.

A hírportál kórházi forrásokra hivatkozva azt írja, az orvosok nem tartják kizártnak, hogy a tüneteket trópusi betegség okozta, amelynek vírusával az iskolai közösség valamelyik tagja külföldi utazása során fertőződött meg.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »