Kézilabda: Ott van a vb-n a magyar válogatott!

Kézilabda: Ott van a vb-n a magyar válogatott!

Remek mérkőzést játszott a Veszprém Arénában a magyar férfi kézilabda-válogatott, és a világbajnoki selejtező visszavágóján 36–23-ra győzte le Litvániát, ezzel Chema Rodríguez csapata kettős sikerrel kvalifikált a vb-re.

A csütörtökön kialakított hétgólos előny ellenére nagy lendülettel, gyors, olajozott játékkal kezdte a visszavágót a magyar csapat, ráadásul Palasics Kristóf remekül védett. A vendégek először a 12. percben, 8-3-as hátrányuknál kértek időt, magyar oldalon viszont Chema Rodríguez szövetségi kapitány három perccel később minden mezőnyjátékosát lecserélte, a meccs képe ennek ellenére nem változott. Az újonnan beállt csapattagok gyorsan felvették a játék ritmusát, egy 4-1-es sorozattal tovább növelték a különbséget és a szünetben 17-10-re vezettek.

A második felvonás elején visszatért az alapcsapat, és bár a támadójáték néha akadozott, a védekezés továbbra is stabilan működött. Ezúttal is a félidő közepén jött a sorcsere, és ezúttal összejött az, ami csütörtökön Vilniusban nem: egy újabb 4-1-es periódus végén tíz gólra nőtt a különbség a 49. percben. A teljes első meccsen, illetve a visszavágó első háromnegyedében tisztességesen helyt álló litvánok a hajrára elfáradtak, 34-20-as hátrányukat követően mégis tudták csökkenteni a különbséget.

A magyar mezőnyjátékosok közül csak Ligetvári Patrik nem szerzett gólt. A kapuban Palasics Kristóf 44 lövésből 22-t kivédett. A túloldalon Mindaugas Dumcius nyolc góllal, Lukas Gurskis hét, Giedrius Morkunas két védéssel zárt.

A két együttes 16. találkozóján a magyarok három vereség mellett 13. alkalommal győztek.

Hírdetés

Férfiválogatott, világbajnoki selejtező, visszavágó

MAGYARORSZÁG-LITVÁNIA 36-23 (17-10)

Veszprém, játékvezetők: D. Loncar, Z. Loncar (horvátok). MAGYARORSZÁG: Bartucz, Palasics (kapusok), Ancsin 2, Bodó 1, Bánhidi 4, Bóka 3, Fazekas 2, Ilic 2, Imre 5 (2), Krakovszki B. 2, Ligetvári, Lékai 1, Rodríguez 4, Rosta 6, Sipos 1, Szita 3. Edző: Chema Rodríguez. LITVÁNIA: Gurskis, Morkunas, Pranckevicius (kapusok), Antanavicius 1, Aukstikalnis, Aukstikalnis 2, Draksas, Dumcius 8 (1), Kairys, Lapiniauskas 2, Malasinskas 2, Petreikis 3, Starolis, Stvolas, Urvikis 3, Virbauskas 2. Edző: Gintaras Savukynas. Kiállítások: 6, ill. 4 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 3/1.

A január 14. és február 2. között sorra kerülő világbajnokság házigazdája Horvátország, Dánia és Norvégia lesz, a csoportkör sorsolására május 29-én kerül sor. Ez lesz a 29. férfi világbajnokság, és a 23., amelyen a magyar együttes részt vesz. Eddigi legjobb eredménye az 1986-os ezüstérem, legutóbb, tavaly januárban nyolcadik lett.

A magyarok csütörtökön 33-26-ra győztek Vilniusban.

mksz.hu, m4sport.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »