Egy időre búcsút inthetünk a télnek, helyette felmelegedés és eső érkezik

Egy időre búcsút inthetünk a télnek, helyette felmelegedés és eső érkezik

Az elmúlt napokban igazi téli időnk volt még az ország déli járásaiban is. Ennek azonban az előrejelzések szerint hamarosan vége. A meteorológusok szerint napokon belül felmelegedés érkezik, méghozzá csapadékkal.

Az előrejelzések az alföldekre esőt jósolnak, a hó pedig országszerte elolvad.

Péntekről szombatra virradóra azonban az ország egyes részeit még meglepheti a havazás egy okklúziós frontnak köszönhetően. Szombaton napközben még viszonylag hideg lesz, így az északi és magasabban fekvő területeken havazásra kell számítani, de ezúttal már alig pár centiméternyi hóra van kilátás.

Szombat estére a csapadékos időjárás alábbhagy, vasárnapra virradóra pedig megérkezik Szlovákia területére egy újabb okklúziós front, egyelőre még hideg levegővel.

Hírdetés

Vasárnap nyugat felől megint havazni fog, akár 5-10 centiméternyi hó is eshet, és a déli járásokban is -2 és 0 fok között várható csak a nappali csúcshőmérséklet, így az előrejelzések még délnyugaton is néhány centiméternyi havazást jósolnak. Aztán a nyugat felől betörő melegfront miatt vasárnap délután a havazás ónosesőre vagy esőre válthat.

Vasárnap este pedig az éjszakai fagyok helyett a hőmérséklet paradox módon éppen emelkedni fog, a nyugati járásokban +6 fok is előfordulhat.

A melegebb időjárás fokozatosan a jövő hét elején az egész ország területén dominánssá válik.

Az SHMÚ előrejelzése szerint hétfőn Dunaszerdahelyen +10, Komáromban +8 fok várható, Léván +7, Rimaszombatban és Királyhelmecen pedig +4 fok körüli csúcsok lesznek.

Körkép.sk, iMeteo.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »