Egy használt autót jellemzően 3-8 hét alatt adnak el

Egy használt autót jellemzően 3-8 hét alatt adnak el

Share 0 Tweet 0 Share Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A carVertical autóipari adatkezelő cég kutatása kimutatta, hogy a magyarok a kompakt autókat kedvelik leginkább, mivel azok találnak új gazdára a leggyorsabban. Bizonyos modellek eladása azonban 2 hónapot is igénybe vehet. 

A Suzuki Swift a leggyorsabban eladható autó Magyarországon

Átlagosan 18,1 nap alatt adható el egy Suzuki Swift, amely az országban a leggyorsabban eladható autó. A modell olcsó, gazdaságosan használja fel az üzemanyagot, és népszerű választás a városi ingázók körében. A Swift után jön a Toyota Hilux (19,2 nap), a Volkswagen Lupo (21,9 nap), a Peugeot 307 (22,3 nap) és a Renault Zoe (23,3 nap). A Magyarországon eladott összes autó közül a kompakt járművek találnak gazdára a leggyorsabban – magas irántuk a kereslet, és meglehetősen megbízhatóak. Kivétel a Hilux, amely egyértelműen kilóg erről a listáról. 

„Elméletileg minél népszerűbb egy jármű, annál gyorsabban eladhatónak kell lennie. Meglepve láttuk a Renault Zoét a leggyorsabban eladható autók listáján, amely használható választás a városi gépjárművezetők számára” – mondta Matas Buzelis, a carVertical autóipari szakértője.

Hírdetés

Egyes autók eladása 2 hónapot vesz igénybe

Nem minden autó talál gyorsan új gazdára – egyes modellek eladása időt és türelmet igényel. Magyarországon a leglassabban eladható jármű az Opel Grandland X, amely átlagosan 60,9 nap alatt adható el. A Volkswagen Arteon (59,5 nap), az Alfa Romeo Stelvio (55,2 nap), a Peugeot 2008 (53,5 nap) és a Ford Mustang (51,9 nap) szintén olyan autók, amelyek eladása hosszabb időt igényel. A legtöbb országban a luxus és a prémium autók eladása nehezebb, mivel csak a gépjárművezetők töredéke engedheti meg magának, hogy tízmillió vagy akár százmillió forint nagyságrendű összeget költsön egy járműre. Ez a tendencia azonban Magyarországon nem érvényes, mivel egyes gazdaságos modellek eladása több hetet vesz igénybe. Bár az SUV-k népszerűsége világszerte nő, továbbra is sok időt vesz igénybe például az Opel Grandland és a Peugeot 2008 eladása.

A népszerű autók eladása nem feltétlenül könnyebb

Bár azt feltételezhetnénk, hogy a népszerű modellek eladása egyszerűbb, ez nem mindig van így. Magyarországon például 34,1 napba telik eladni egy Volkswagen Golfot. A Golfok kínálata nagy, ezért az eladóknak türelmesnek kell lenniük, amíg találnak egy vevőt. A 3-as sorozat a BMW egyik legnépszerűbb modellje, amelyet sok országban imádnak az autórajongók. Ennek a modellnek az eladása mégis több időt (30,2 nap) vesz igénybe, mint a kompakt autóké. Az elektromos autók eladása több időt vesz igénybe, mint a belsőégésű motorral rendelkezőké. Buzelis szerint ennek oka az elektromos járművek megfizethetősége és a városi területek szerkezeti szűk keresztmetszetei. Míg a használt elektromos járművek eladása folyamatosan nő, a népszerűségük továbbra is sokkal alacsonyabb a hagyományos járművekénél. A Tesla Model S eladása lényegesen több időt vesz igénybe, mint bizonyos egyéb elektromos autóké (40,5 nap). Az autó jó állapotának megőrzése növelni fogja az eladási folyamat zökkenőmentességét. Máskülönben a régi autó eladása és az új beszerzése hosszabb időt vehet igénybe.

Share 0 Tweet 0 Share


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »