Egy győzelemre a továbbjutástól a Boston és a Colorado

Egy győzelemre a továbbjutástól a Boston és a Colorado

A Boston Bruins és a Colorado Avalanche is egy győzelemre került a továbbjutástól az észak-amerikai profi jégkorongliga rájátszásának első fordulójában, miután a pénteki játéknapon előbbi 4-1-re legyőzte a Washington Capitalst, utóbbi pedig 5-1-re bizonyult jobbnak a St. Louis Bluesnál.

A Washington erőtlen támadójátékot nyújtott, a Bruins finn kapusa,

Tuukka Rask kapott gólja mellett mindössze 19-szer védett.

A Capitals szépítő találatát az orosz világklasszis, Alekszandr Ovecskin jegyezte, akinek ez már a 71. gólja volt a rájátszásban. Ezt megelőzően a két együttes 12 playoff-meccsén egygólos különbség döntött.

A Coloradóban Ryan Graves góllal és két gólpasszal ünnepelte 26. születésnapját.

Hírdetés

Az Avalanche remek százalékkal használta ki lehetőségeit,

a Blues kapujában Jordan Binnington 25 lövésből kapott négy gólt, a vendégek ötödik találata pedig emberhátrányban játszva üres kapuba esett. Az Avalanche csatára, Nazem Kadri ezen a mérkőzésen kezdte meg nyolcmeccses eltiltásának letöltését. A játékos a párharc második felvonásán a záró játékrészben fejre irányulóan sérülést okozott Justin Falknak, amiért akkor végleges kiállítást, majd utána súlyos büntetést kapott.

Paul Stastny a 65. percben szerezte az Edmonton-Winnipeg találkozó egyetlen gólját, így

a Jets összesítésben a két idegenbeli fellépése után 2-0-ra meglépett.

Stastny másodszor volt eredményes playoff-meccs hosszabbításában. A Jets a rájátszás első felvonásához hasonlóan ismét pont nélkül tartotta az Oilers támadójátékát és eredményességét meghatározó Connor McDavid, Leon Draisaitl duót.

A fordulatos Nashville-Carolina összecsapást a 95. percben Matt Duchene találata döntötte el, a győztes Predatorsban Filip Forsberg és Ryan Ellis egyaránt góllal és gólpasszal zárt, míg a kapuban a finn Juuse Saros 52 védéssel járult hozzá a sikerhez. A Nashville ezzel szépített a párharcban, amelyben a Hurricanes 2-1-re vezet. A vesztes csapat kapusa, Alex Nedeljkovic 54 lövésből 49-et hatástalanított.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »