Egy gól és három sárga lap a hosszabbításban – döntetlenre mentettek a szerbek

Egy gól és három sárga lap a hosszabbításban – döntetlenre mentettek a szerbek

A szerb válogatott hosszabbításban szerzett góllal 1-1-es döntetlent játszott a szlovén csapattal a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának második fordulójában, csütörtökön.

Az első félidőben a szlovénok léptek fel kezdeményezőbben, helyzetekig és kapufáig is eljutottak, de annak ellenére sem született gól, hogy a szerbeknek is voltak lehetőségeik a nagy iramot hozó találkozón.

A második játékrészre más felfogásban, sokkal támadóbban jöttek ki a szerbek, azonban a 60. perc után a szlovénok ismét átvették az irányítást és egy gyors akció végén meg is szerezték a vezetést Zan Karnicznik góljával a 69. percben. A rivális szinte azonnal kapufát ért el, s bár a folytatásban is igyekezett támadásban maradni, az utolsó pillanatokig minden helyzete kimaradt.

Hírdetés

A mérkőzés vége felé igencsak paprikássá vált a hangulat: a 87. percben Erik Janza időhúzásért sárgát kapott, majd az öt perces hosszabbításban két szerb (Luka Jovic, Mijat Gacinovic) is sárgát kapott, az utolsó előtti percben pedig a szlovén Zan Vipotniknak is járt egy-egy, mindannyiukat megérdemelten büntették.

Aztán a szerbek igyekezetüket gólra váltották: a hosszabbítás ötödik percében Ivan Ilic szögleténél Luka Jovic ugrott a legjobban a tizenhatoson belül, és a kapu bal szélére fejelt Jan Oblak kapus mellett.

A végeredmény 1-1.

A szlovénok az angolokkal, a szerbek a dánokkal találkoznak jövő kedden a csoport zárásán.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »