Mérleg – így néz ki a "kassza" a magyar kiesés után

Mérleg – így néz ki a "kassza" a magyar kiesés után

Forintszázmilliókról van szó, ennyit ad az UEFA az elért teljesítményért.

Miután a magyar labdarúgó-válogatott megszerezte 3 Eb-pontját a csoportkörben, napokig várnia kellett arra, hogy kiderüljön, továbbjut-e a nyolcaddöntőbe. Ez végül az eredmények további alakulása miatt nem sikerült, de a magyar csapat így is jókora summát keresett – igaz, jelentős részben a kijutással.

Hírdetés

Mint a 444 összeállításában írja, az UEFA idén több mint 300 millió eurót oszt szét a résztvevő csapatok között teljesítményarányosan, a korábbiaknak megfelelően pedig a szövetségeknek utalt pénz 30 százalékán a kerettagok osztozkodnak, 15 százaléka pedig a stábtagoknak megy.

A magyar válogatott azzal, hogy kijutott az Eb-re, már 9,5 millió eurónak megfelelő összeget keresett (3,7 milliárd forint). A három csoportmeccsen egy győzelem sikeredett (Skócia ellen), ez plusz 396 millió forintnyi euró. A döntetlenért egyébként 500 ezer eurót adott volna az UEFA.

Összesen a magyar csapat 4,1 milliárd forintot keresett a németországi Eb-n. Ha továbbjutottunk volna a nyolcaddöntőbe, az még 1,5 millió eurót, vagyis további 594 millió forintot hozott volna.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »