Egy döntetlennel is csoportelső lehet a magyar csapat

Egy döntetlennel is csoportelső lehet a magyar csapat

A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn este zárja a Nemzetek Ligája hatodik fordulóját, melyben éllovasként a kétpontos hátránnyal második helyen álló, Európa-bajnok olasz csapatot fogadja a Puskás Arénában.

A csoport mérkőzéseinek eredményei úgy alakultak, hogy az Európa-bajnok ellen a csoportelsőség lesz a tét a Rossi-legénység számára, amely akár egy döntetlennel is megszerezhető.

Hírdetés

Az összecsapásnak pikantériát ad, hogy Marco Rossi ezúttal saját hazája ellen vezeti a magyar csapatot, ráadásul a kollégája a túloldalon, Roberto Mancini egyúttal a barátja is, akivel 1993 és 1995 között együtt játszott a Sampdoria színeiben. A két csapat júniusi meccsét az olaszok nyerték 2-1-re Cesenában, ahol a magyarok az egész sorozat legrosszabb teljesítményét nyújtották, így mindenképpen javítani szeretnének.

A csoport másik hétfői meccsén a tavaly Eb-ezüstérmes, de a Nemzetek Ligája élvonalától sereghajtóként már biztosan búcsúzó Anglia egyik legnagyobb riválisát, a német csapatot fogadja a Wembley Stadionban.

Emlékeztessünk arra, hogy a magyarok a Nemzetek Ligája első kiírását még a harmadik vonalban, azaz a C divízióban kezdték, aztán az átszervezés hatására kerültek a másodosztályt jelentő B divízióba, ahol csoportjukat megnyerve az élvonalba jutottak. A jelenlegi élvonalbeli szereplés egyben azt is jelentette, hogy most először a sorozat trófeájáért is harcba szállt Rossi együttese, mivel az A divízió négy csoportgyőztese küzdhet majd meg a végső diadalért a 2023 júniusában sorra kerülő négyes tornán.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »